Brev:
Pause til mor
Hej Helen.
Jeg har en datter på 3,4 år, og de sidste 2,5 år har jeg været ved at skrive til dig, med samme udfordring. Nu blev det så 😊
Vores datter er velfungerende og, hvad min mand og jeg kan se, i trivsel. Men vi har 3 områder, der volder os bekymring og problemer.
1. hun vokser som hun skal, men har de sidste knap 2 år næsten intet spist. Hun spiser, for det meste, en rimelig portion morgenmad, og så ellers ikke noget resten af dagen. Det samme billede ser de i børnehaven. Hun spiser snacks/mellemmåltider (figenstang, youghurt, æble, kiks..), fordi vi er nervøse for hun ellers intet får i maven. Er det “rette” tilgang, eller skal vi som forældre stole mere på, at hun siger til, og istedet være mere faste omkring, hvad man spiser hvornår..?
2. jeg har en lidt hård barndom bag mig, og det har bl.a. gjort, at jeg altid har været meget følelsesmæssig involveret i vores pige. Jeg er nervøs for, at hun ikke har det godt og bliver på den måde nok hurtigt den “milde” forælder, selvom jeg også er skarp på grænser og tydelighed.
Vores pige har altid været meget opmærksom på sin mor. Det der kaldes periodevis mor-glæde har vi dag ud/dag ind haft, siden hun var knap 1 år (og aldrig det samme med far) Hun følger mig, hvor end ...
... jeg går, spørger til mig, når jeg ikke er hjemme, kravler rundt på mig og vil kun mig. Det er fast ritual, at far putter til natten, og det accepterer hun, men i løbet af dagen, er det en kamp for far at få hendes opmærksomhed selv, hvis mor er “kedelig” (strikker, kigger telefon, går i bad). Det er hårdt!
Min mand skal mindes om at gøre noget engageret med vores datter, men selv hvis han står for gymnastikholdet, tager en dag kun de to eller går på legepladsen med hende, så kaster hun sig om sin mor så snart vi er i hus sammen igen. Jeg er så træt, og det tærer selvfølgelig også på min mand, at hans datter ikke gider ham… hvad søren stiller vi op?!
3. i samme omgang har vi kunnet se og mærke, at hun leger mindre og mindre. Faktisk har hun det sidste halve år kun leget fordybet (ca. 5-10 min.), hvis hun har skullet lave stort i bleen. Ellers leger hun ikke selv, og er mor eller far en del af legen er der også typisk omkring en 5-10 minutters fokus.
Vi forventer ikke, at hun leger selv hele dagen lang, men vi bekymrer os over, at vi ser mindre fantasi og kreativitet. Hvad kan det skyldes, og hvordan kan vi hjælpe hende igang?
Tak for en brevkasse, der gør en forskel for så mange!
Kærlig hilsen
den opmærksomme mor ❤️
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
15. april 2024 | Udvikling | 3 år
Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.