Brev:
2,5 år - Hjæp til at falde i søvn alene i egen seng
Hej Helen
Så har vi brug for dine altid gode råd endnu en gang :)
Storesøster på 2,5 år har siden hun var helt lille været vant til at sove i sin egen seng på sit eget værelse og hun har altid været glad for at sove i sin egen seng.
For et års tid siden havde vi i en lang periode en god rutine, hvor vi kunne lægge hende i hendes seng om aftenen, sige godnat, synge en sang og så ellers gå udenfor døren, hvorefter hun selv faldt i søvn. Spurgte hun efter os undervejs kunne vi tale til hende ude fra stuen og forvisse hende om, at vi var lige uden for døren, hvilket hun accepterede.
I foråret kom lillesøster dog, og det vendte op og ned på rutinen. Lillesøster har nemlig brug for fuldstændig ro for at kunne blive i søvnen om aftenen, hvilket betyder, at det er slut med at sidde i stuen og tale til storesøster, da de har værelse lige ved siden af hinanden. Vi gik derfor tilbage til at sidde ved storesøster, til hun faldt i søvn.
Den rutine har vi nu svært ved at ændre igen. Vi har flere gange forsøgt at lægge storesøster i hendes seng, læse en godnathistorie (som vi altid gør), sige godnat og så forlade værelset, men det resulterer altid i gråd og skrig. Også selvom vi i timen op mod putningen har forberedt hende og talt med hende om, hvad der skal ske. Vi har også forsøgt din "stryge tøj-metode", men uden held.
Vi har et par gange forsøgt at holde fast på, at hun skal falde i søvn ...
... uden at enten mor eller far sidder på sengekanten, men så får hun vækket lillesøster og så har vi lige pludselig to grædende børn i stedet for ét. Og så er det altid endt med, at vi har overgivet os og siddet hos storesøster til hun er faldet i søvn.
Vi kunne virkelig godt bruge et par råd ifht., hvordan vi bedst kommer videre herfra og hvordan vi får hende til at falde i søvn selv. Det er opslidende for os altid at skulle sidde ved hende, fordi der ofte går mellem 30 og 60 minutter før hun falder i søvn, og det er svært for en af os at putte dem begge, hvis enten mor eller far er ude af huset, fordi de har så forskellige behov lige pt. Vi er ved at tale med dagplejer om at forkorte storesøsters middagslur til max 1,5 time, så hun har lettere ved at falde i søvn om aftenen.
Storesøster sover ca. kl. 21 og bliver vækket kl. 6. Hun sover oftest mellem 1-2 timer til middag i dagplejen. I weekenderne herhjemme hopper hun ofte middagsluren over, og her går putningerne om aftenens væsentligt hurtigere - dog stadig med mor eller far på sengekanten.
Vi vil meget gerne sikre os, at vi ikke ryger ind i samme dårlige rutine med lillesøster. Hun er dog fortsat så lille, at hun ikke selv kan falde i søvn om aftenen uden vores beroligende hænder, men hvornår er det realistisk, at vi forsøger at øve dette med hende?
På forhånd tak for hjælpen - vi ser virkelig frem til at høre fra dig :)
Mange hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.