Annonce

Annonce

Brev:

3 mdr. og søvn


12. januar 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen,

Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse.

Min mand og jeg har været så heldige at blive forældre til vores tredje fuldbårent barn i oktober 2021. I 2020 mistede vi i 2. trimester, som er årsag til, at jeg nu bøvler med lidt flere bekymringer, end jeg gjorde med de to ældste.

Vores skønne datter Olivia er lige straks tre måneder. Hun er glad og tilfreds samt dejlig tydelig i sine behov. Hendes døgnrytme er at sove for natten omkring kl. 23 til kl. 9.30 næste dag- selvfølgelig afbrudt af amninger. Hun har en god lang lur om formiddagen. Fra kl. 15 og frem til 22 powernapper hun og typisk tre gange- alle gangene på min arm og helst i et rum uden larm.

Jeg har forsøgt at lægge hende for natten i en af de tre powernaps, hvor hun, uden undtagelse, altid vågner efter 20-30 minutter og kan ikke hjælpes til at sove videre. I de efterfølgende vågenperioder er hun typisk glad og tilfreds, så umiddelbart er hun ikke blevet overstimuleret, som kunne være årsagen til de hyppige, men korte lurer. ...


Annonce

...

Mit spørgsmål er, om det er muligt, at rykke hendes nat så den løber fra kl. 19-05.30 fremfor 23-9.30? Årsagen er primært de to store søskende. Jeg vil gerne kunne putte dem, læse godnathistorier osv. samt om morgenen kunne følge min datter og søn i skole. Igennem 3 måneder har det nu været far, som gør alt dette og både mine store børn og særligt mig savner at kunne være mere til stede om aftenen.

Min egen overvejelse var, at sige det var nat og gøre tiden kedelig fra kl. 19 (ligesom når man lærer nyfødte om dag/nat). Olivia skal under ingen omstændigheder græde sig selv i søvn, men jeg vil signalere, at jeg kun kan tilbyde mad og trøst. Er det okay at jeg forsøger dette og giver det en uge- også selvom puttningerne i starten vil vare 3 timer?

Min bekymringer går på, om det er nyttesløst at forsøge, når hun er så lille samt om det kan “skade” hende at får vist at øjenkontakt og pludren samt fjol ligger i tidsrummet 05.30-19.00, også selvom hun i starten måske ikke er enig ☺️

Bedste hilsner
Olivias mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce