Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 17 mdr står tidligt op


29. december 2021

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Dreng på 17 mdr står tidligt op

Kære Helen.

Jeg har tidligere været meget glad for dine input til mine 2 små drenge. Vi har altid haft store søvnproblemer med begge drenge. Den store begyndte at sove igennem som 2 årlig, og er nu snart 3 1/2.

Jeg skriver nu fordi den lille på 17 mdr vågner ved 04-tiden hver morgen +/- 30 min. Så mange dage står vi op kl 03.30 og det er luksus hvis kl bliver 04.30.
Den store sover stadig 2 timers lur og går dermed senere i seng om aftenen, så nogle dage har vi børn fra 03.30 om morgenen til 21.30, vi har 2 jobs og intet far/mor tid. Det er simpelthen for hårdt og slider på vores overskud og forhold. Og vi trænger desperat til noget mere søvn.

Med den lille på 17 mdr. har vi haft op til 20 opvågninger med ham om natten som nu er reduceret til 0-2 stk🙏 Og han falder i søvn i egen seng om aftenen. Han sover ca 12 timer i døgnet. Fra 20-04 om natten. Vi strækker morgenmaden til ca kl 06 (så det ikke er pga sult han vågner). Hvilket jeg egentlig synes er lidt synd for han er HELT vildt sulten der. Han kan klare ca 4 vågne timer, hvilket betyder at hans første lur ligger ved 8-tiden og hvis vi ikke vækker ham, sover han mindst 2 timer der. Så når vi afleverer ham i vuggestue er han helt flad og de putter ham kl 08, så han går glip af alle formiddagsaktiviteterne.

Han sover 2. lur fra ca. 14-15.30 (hvis han ikke vækkes). Og så puttes han ml 19-20. Alle hans vågne timer er han aktiv og spiser godt og har et mægtigt humør. Der er ingen tvivl om at denne dagsrytme passer ham rigtig godt, men vi kan ikke holde til det meget længere. Han har tydeligt stadig brug for 2. lure, men det er også klart når han står så tidligt op. Jeg er med på at han sover for meget om dagen, nogle dage bliver det til 4 timer i alt.

Vi har efter aftale med vuggestuen forsøgt at de skal vække ham efter 1 time om formiddagen, det prøvede de 1 uge hvor hans vågne timer derefter var meget pylrede og han virkede så ...


Annonce

... træt at de puttede ham igen efter ca 2 timer, og så skulle de vække ham igen efter ca 1 1/2 time (for at han sammenlagt ikke sov mere end 2 1/2 time i dagtimerne) og der virkede han igen ikke udsovet. Kl var på det tidspukt ca 13 når de vækkede ham fra 2. lur, og så er der virkelig lang tid til aften og vi måtte så putte ham ved 17-18 tiden, og så vågnede han igen tidligt. Jeg ved godt det ikke er løst på 1 uge, men jeg har brug for råd til hvordan vi griber det an.

Drømme scenariet er jo at få rykket ham frem til at sove ved 11-12 tiden og så bare 1 lang lur, men der virker langt derhen.

Vi har forsøgt her den første del af juleferie at rykke hans morgenlur kl 08 med 15 min hver dag. Og det lykkedes de første 4 dage indtil han blev puttet kl 9🙏 Men så vågnede han en morgen 03.15 og var umulig at få til at sove videre, så er han så træt kl 7 at vi blev nødt til at putte ham der og nu er vi ligesom tilbage ved start igen her midt i ferien. Nu er han lige puttet kl 08 igen som ‘vi plejer’.

Når han vågner tidligt hver morgen rejser han sig op i tremmesengen og græder. Jeg har prøvet at ligge ham ned igen, men han bliver meget ulykkelig. Så han plejer at komme over i vores seng og kan her sove lidt videre.

Vi skal jo have vendt de mange timer om dagen til om natten, hvis han bare kunne sove til kl 06 ville det være en kæmpe lettelse og passe bedre ind i vores daglige rytme.

Undskyld det lange brev, jeg er bare lidt træt og forvirret over hvordan vi skal gribe det an. Jeg synes det er så synd at vække ham og gøre hans ellers vågne timer hårde, men det må vel være sådan en periode?

Kan du hjælpe os på vej Helen?

Måltider ligger ca sådan:
06 morgenmad
7.45 ‘formiddagssnack’ inden lur
11 frokost
13 ‘middagsnack’ inden lur når han er herhjemme
16 eftermiddagsbolle
17.30-18 aftensmad
19 1/2 godnat banan + mælk

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Mira❤️

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce