Annonce

Annonce

Brev:

Min søn er urolig tidlig morgen


13. december 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Min søn er urolig tidlig morgen

Kære Helen

Vi oplever lidt nye udfordringer herhjemme med vores søn på 13 uger, der i forvejen er lidt af en morgenlærke, hvilket du også kan læse i mine tidligere brev, men nu vil vi dels gerne have hjælp til at forstå hvad der foregår og gerne prøve at ændre mønsteret.

For det første er han begyndt have afføring om natten, hvilket er nyt. Som regel kl 00 0100, hvilket kræver at vi skal op endnu en gang. Det tænker jeg ikke vi kan gøre noget ved, men nu er han også begyndt at blive urolig allerede ved 04 tiden, hvilket er lige tidlig nok at stå op selv for os. Han virker heller ikke glad og klar til at stå op, men græder heller ikke - han er bare urolig. Vifter med armene og kaster sig lidt rundt i sengen.

Som regel kan vi få ham til at sove 5-10 min af gangen ved at give sut igen og igen og måske holde i hånd eller på maven. Vi prøver at undgå at han ellers skal være afhængig af den slags for at det ikke blive en vane. Jeg prøver også at amme, selvom der måske kun er gået 45 ...


Annonce

... min til 1.5 time siden sidst, hvilket nogen gange kan købe os en halv times mere søvn, men han virker egentlig ikke sulten på det tidspunkt.

Jeg ammer i forvejen meget. Hver 3 time om dagen og hver 2 time (mindst)om natten i snit. Jeg sørger ellers for at prøve at fylde ham godt op med mælk om aftenen. For en uges siden flyttede han fra sin lift Over i bedsidecrip, men jeg tror ikke at det er det, fordi han virker til at være glad for at få mere plads.

Vi står op kl 06, han powernapper ca 30 min fra 0745 og kommer ud til formiddagslur ved 0930 1000 tiden. Her sover han ca 2.5 time og det samme om eftermiddagen. Nogle gange får han en powernap kl 17. Kl 1900 1930 er han klar til sengen igen. Vi har læst din bog om søvn og prøver at flytte hans sengetid lidt og udfordrer ham godt motorisk, når han er vågen mellem dagsture (ca 1.5 2 timer).

Kan du hjælpe os til at forstå hvad der mon forgår og hvordan vi kan få ham til at sove roligere og lidt længere?

Bedste hilsner
Christina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce