Annonce

Annonce

Brev:

Aldrig tilfreds


23. november 2021

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Aldrig tilfreds

Kære Helen.

Min søn på 9 måneder er nærmest aldrig tilfreds. Kun hvis jeg gør noget for det. Og det er ved at være hårdt.

Han har altid krævet meget underholdning for at være tilfreds. Man kan sagtens få ham til at smile og grine. Men han forbliver ikke glad. Han har aldrig ville ligge særlig meget. Heller ikke i vores favn eller på vores ben da han var lille. Han ville op. Når man tager ham op, skubber han sig altid væk fra en og vil vende ud af. Han holder ikke øjenkontakt særlig lang tid af gangen og han kan ikke lide nærkontakt og bliver så hurtigt utålmodig.
Han vil ikke ligge nede på gulvet, heller ikke selv om man ligger nede og leger med ham. Kun kort, kan man aflede ham med noget.

Han gider ikke lege med det samme legetøj særlig lang tid af gangen og han vender sig konstant over til en og vil tages op. Troede det ville hjælpe lidt når han lærte at møffe sig fremad, men nej. Han bruger det ikke rigtigt. Kun hvis jeg motiverer ham til at møffe sig hen til mig. Men det er inkl. en utilfreds lyd hele vejen.

Han elsker til gengæld at gå. Lige så snart han får lov til det, er han mega glad og pludrer og hygger sig. Jeg bliver altid træt/afbryder det at gå rundt, før ham. Det kan min ryg ikke holde til og ved jo også godt at det ikke er optimalt for ham endnu. Han kan hverken sidde eller kravle endnu. Det er svært at lære ham, når han ikke gider være på gulvet. Han kan bare bedst lide når der sker noget nyt.

Han har aldrig rigtigt vist interesse i at spise rigtig mad (det er dog blevet bedre) Men han mister virkelig hurtigt interessen og tålmodigheden, så det bliver aldrig noget vi kan kalde et måltid. Han vender sig væk lige så snart han er færdig med at amme, og så begynder han at brokke sig. Der skal ske noget. Jeg er begyndt at blive ked af det, for han er bare slet ikke hyggelig at være sammen med. Føler jeg giver ham hele verden og intet er godt ...


Annonce

... nok. Jeg skal virkelig være på og spille klovn for at han er tilfreds. Kan ikke nå at lave aftensmad eller noget, når hans far ikke er hjemme, for kan ikke holde ham tilfreds imens.

Til gengæld er han nem at have med ud. Han hygger sig når vi går en tur ud i haven, han elsker at gynge, han er tavs og sidder og observere alt når vi går tur med barnevognen. Han er underholdt godt, når der er andre børn. Han har altid smilet meget til andre mennesker. Han hygger sig også når vi er sammen med mødregruppen eller til babysvømning. Men her hjemme, er intet godt nok. Når han er i Tigerspring bliver det hele endnu værre.

Jeg kan ikke lade vær med at sammenligne ham med de andre i mødregruppen, og er så misundelig på, at deres børn er glade, smiler meget, krammer og kysser deres mødre, kan ligge og lege selv, søger øjenkontakt og spiser lystigt og det er altså sådanne beskriver dem når de er hjemme også.

Hvad gør jeg mon forkert? Eller hvad er der mon med Max? Han har været til Kiropraktor, ørelæge, ergoterapeut osv. Ingen ser noget unormalt ved ham.

Skal jeg bare fortsætte med tålmodigheden og håbe på at det vender, eller hvad kan jeg gøre?

Han sover 2 lure om dagen på sammenlagt cirka 3-3,5 time.
Han ammmer hver 2.-3. time om natten i de 11 timer han sover. Og om dagen bliver han ca. ammet 3-4 gange.

Han er et barn der aldrig rigtigt har grædt. Og nu hvor han er begyndt at tumle noget mere rundt, hænder det jo at han slår sig. Men han kan slet ikke tage imod trøst. Han aner ikke hvad det er og skubber sig bare væk. Han bruger ikke sut. Og der går lang tid før han glemmer at han er ked af det. Det med at trøste og berolige ham, er også et problem om natten, for det kan ikke lade sig gøre. Så jeg ammer bare, og så sover vi videre.

Det er svært at beskrive det hele rigtigt og få det hele med.
Glæder mig til at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Mor til Max

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned

Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Nye søvnproblemer

Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annonce