Annonce

Annonce

Brev:

Et spørgsmål eller to ang. Søvn


22. november 2021

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Et spørgsmål eller to ang. Søvn

Hej Helen

Tak for dit svar sidst angående bedsteforældre :-)
Nu har jeg lige et spørgsmål eller 2 angående søvn.

Vores datter er lige blevet 11 mdr. og er pludselig begyndt på at have meget svært ved at overgive sig til søvnen.

Hun har i et godt stykke tid nu haft en fin rutine, hvor hun sov fra ca. 9.30-11.00 og så igen ved kl. 14.30-15.30 ca. og så har vi fint kunnet putte hende ved kl. 20.30. Står op ved kl. 7.

Vi har fra hun var helt lille altid lagt med hende i vores seng og har læst en historie, hvorefter hun selv har lagt lidt med bogen, har leget lidt med sin natlampe og har så lagt sig om på siden og er faldet i søvn uden nogen pylren/gråd overhovedet, hvorefter vi så har lagt hende over i sin egen seng, hvor hun oftest sover rigtig fint med kun 1 opvågning om natten. Hun vil gerne have enten mor eller far helt tæt på når hun skal sove.

Pludselig fra den ene dag til den anden har hun meget svært ved at skulle give slip og sove. Vi går ind og ligger os i vores store seng og med det samme ruller hun om på maven og bliver ked af det, skubber sig baglæns og vender og drejer sig og bliver ved med at kigge hen på døren, hvor der kommer lidt lys ind. Vi tager hende så med ud igen og venter på det næste søvntog, selvom vi tydeligt kan se at hun er godt træt.

Vi går så ind i soveværelset igen og forsøger igen at putte hende. Hun ligger sig om på maven og kigger lidt på sin natlampe og ligger hovedet ned og øjnene falder langsomt i, men så skynder hun sig at åbne øjnene igen og vender og drejer sig rundt i sengen og bliver ked af det.

Vi forsøger at tage hende op på skulderen og vugge hende lidt, men hun vrider sig i vores arme og kigger bare hen på døren.
Vi går så ud igen og sidder og leger lidt og læser en bog og hygger og efter ca. 20-30 min. prøver vi igen med samme resultat.
Hun er tydeligt træt, men kan ikke overgive sig til søvnen.

De sidste 2 dage er jeg begyndt at amme hende når vi går ind i seng og det hjælper hende til at slappe af og når hun er lige ved at falde i søvn ...


Annonce

... giver hun selv slip på brystet, ligger sig om på siden, tager sin sut og sover. Dette fungerer dog kun om formiddagen og først henad ved kl. 11, nogle gange 11.30. Hun sover så oftest 1-1.5 time og vi spiser så frokost ved kl. 12.30-13.00.

Når vi kommer hen på eftermiddagen, så virker det som om at hun er træt igen ved ca. kl. 15.30-16.00, så vi forsøger at putte hende her, men DET vil hun slet slet ikke selvom man kan se at hun er træt og efter vi har forsøgt et par gange at ramme søvntoget og putte hende, så giver vi op og dropper eftermiddagsluren, da det ellers blive alt for sent.

Vi forsøger så at putte hende om aftenen ved kl. 19.30-20.00 hvor hun virker godt træt. Igen er hun flere gange lige ved at falde i søvn men begynder så at rulle rundt fra mave til ryg og sparker dynen og bliver ked af det. Her bliver hun også ammet, men det hjælper ikke på søvnen. Det tager som regel igen 2-3 forsøg før hun endelig ligger sig til at sove.

Jeg er ikke i tvivl om at hun pludselig ikke vil sove fordi hun udvikler sig enormt meget lige for tiden. Hun er begyndt at komme op på knæene og rokke frem og tilbage og kan skubbe sig baglæns. Desuden er hun ved at få en tand og snakker også meget mere nu.
Hun er også blevet mere opmærksom på at hun selv kan give udtryk for og bestemme ting selv, såsom det at få ny ble på, hvor hun vender dig om på maven på puslebordet og bliver ked af det/hidsig hvis man forsøger at vende hende om på ryggen igen.

Jeg er meget bekymret for om hun får søvn nok med kun den ene formiddagslur og så har vi altid gjort meget ud af at det at skulle i seng og sove er hyggeligt og rart, hvilket jo nu næsten er umuligt da hun lynhurtigt bliver ked af det og græder.

Har du nogle inputs og evt. råd til hvad man kan gøre anderledes og tænker du at det evt. er fint nok med bare den ene lur om formiddagen ? (Hun vågner oftest ved kl. 7 og kommer i seng ved kl. 20-20.30 ca., så 10,5-11 timer om natten).

På forhånd tak for hjælpen og undskyld den lange beskrivelse :-)

Med venlig hilsen
Mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annonce