Brev:
3 mdr og svært ved at falde i søvn
Kære Helen,
Vi har en søn på 3 mdr, som har svært ved at overgive sig til søvnen. Han har i stort set alle de 3 måneder haft det mønster, at han har været vågen én time og sovet to timer i løbet af dagen, været lidt mere vågen/sværere at få til at sove om aftenen, og om natten vågnet og spist hver 2./2,5. time. Han er generelt meget glad, opmærksom og følger (næsten) sin vægtkurve.
Han plejede at kunne falde forholdsvis hurtigt til ro og i søvn i sin slyngevugge, men de seneste par uger er han begyndt at blive meget urolig, når han skal sove. Han spænder op i hele kroppen, sparker og fægter med armene, spiler øjnene op, spytter sutten ud. Ellers ligger han og snakker og smiler. Det hjælper nogle gange at blive hos ham og synge eller bruge white noise, men det kan nemt tage lang tid, før det lykkes og han vågner ofte kort tid efter, man er stoppet. Ofte ender vi med at tage ham op efter et stykke tid, med det resultat at han bliver endnu mere overtræt og nogle gange ender med at græde sig selv i søvn :-( Han er derfor ...
... nu ofte vågen mange timer uden rigtigt at have sovet og han sover ikke mere om natten af den grund.
Jeg fuldammer ham, men han vil ikke spise, når han er træt. Oftest skriger han, når jeg tilbyder ham brystet, andre gange spiser han i et minut, bliver træt/ruller med øjnene og så begynder han at græde. Det er svært at vide, om han afviser brystet, fordi han er bange for trætheden eller fordi han ikke er sulten. Jeg plejede at amme ham, når han vågnede, hvilket var fint, da det jo med hans mønster blev hver tredje time, men nu bliver det ofte en del sjældnere.
Andre mulige årsager:
Han var indlagt de første 3 døgn efter fødslen, da han i første omgang skulle have c-pap, og efterfølgende fik en krampe, som lægerne mente var en stressreaktion på fødslen. Kan han være stresset eller utryg af denne grund?
Vi blev henvist at vores sundhedsplejerske til en fysioterapeut, da han har været anspændt i kroppen. Fysioterapetuen mener, han er særligt sensitiv.
Håber du har nogle input.
Med venlig hilsen
Mille og Tobias
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.