Svar: Ligger og kigger - del 2
Hej med dig
Tak for dit brev, det er rigtig fint, at du skriver tilbage :)
Det lyder umiddelbart som om, at dine drenge har det rigtig godt. De spiser fint, tager rigtig fint på, og I hygger jer sammen, laver forskellige aktiviteter, øvelser og lege, så de bliver også rigtig fint stimuleret i deres vågne perioder. Alt sammen, som det skal være, også selvom de nogle gange bare ligger og kigger, og kigger og...
Det lyder også rigtig fint, at de bliver trætte efter ca. 1.5 times vågentid og derefter skal hjælpes til at koble fra og falde i søvn.. og når jeg læser din beskrivelse, så er det, der umiddelbart falder mig i øjnene, at de får ⅓ mælk hver gang - altså deres flaske deles i 3 dele. Jeg tænker faktisk, at hvis de fik en større mængde mælk på en gang, så ville de sandsynligvis blive "slået omkuld" af den flaske og derfor falde i søvn noget hurtigere.
Samtidig tænker jeg også, at du skal passe på ikke at vænne dem til at spise så hyppigt og få så mange små flasker i døgnet, for det bliver til rigtig mange flasker hver dag og især med to børn - så hele døgnet kommer let til at ...
... handle om, at de skal have deres små slurke mælk. Jeg synes derfor du skal overveje, om ikke du kan give dem mere samlede måltider, så de spiser mere af gangen.... og se om det så ikke vil ændre på deres søvn og evne til at overgive sig til søvnen :)
De har behov for mælk hver 3-4 time og hvis de vågner efter en længere lur, så skal de naturligt have mælk, når de vågner. Men andre gange vil det være rigtig fint, at de spiser en flaske og direkte derefter bliver puttet. Atter andre gange spiser de måske midt mellem to lure og kan så i stedet blive puttet med en sut.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Børn som får flaske skal have lov til at flekse deres behov, og hvis de altid tømmer flasken, så er det vigtigt, at du tilbyder dem lidt mere mælk af gangen. Samtidig må du dog gerne forsøge at skabe lidt rytme, når du giver flaske, så måltiderne som sagt ligger med ca. 3-4 timers mellemrum. Så prøv om du kan skære ned i antallet af flasker men i stedet få dem til at spise lidt større mængder af gangen, det tænker jeg både vil hjælpe dem til at sove bedre og også vil give dig mere overskud på sigt :)
Rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.