Brev:
Ligger og kigger - del 2
Hej Helen
Mange tak for svar vedr. mine tvillingedrenge, der nogle gange ligger og kigger inden de falder i søvn (det er nemlig ikke hver gang og det er særligt min ene dreng, der gør det). Jeg mangler vist at beskrive vores nuværende rutine for at give et bedre billede af situationen :)
Det er lidt forskelligt om drengene vågner samtidigt, men rutinen i dagtimerne er den, at de bliver taget op når de vågner, hvor de får 1/3 mælk (de får dagligt MME svarende til 1/6 af deres kropsvægt fordelt på 6 måltider), bøvser, får endnu 1/3 mælk, bøvser igen, sidder evt. lidt i armene og fordøjer, pusles, hvor vi hygger med øjenkontakt, pluddersnak og krydsøvelser (medmindre broren venter utålmodigt). Herefter går vi ind på aktivitetstæppet, hvor vi laver forskellige øvelser og lege. Ofte fortsætter vi også pluddersnakken, da det er drengenes yndlingsaktivitet pt. Hvis begge drenge er der samtidigt, og jeg kun kan lave øvelsen med én, ligger den anden på maven eller ryggen og kigger på legetøj imens. De får også lov til at ligge lidt og slappe af eller sidde hos mig, hvis de har fået nok aktivitet. Efter ca. halvanden times vågentid begynder de at få blanke øjne og give træthedstegn, hvorpå de ...
... får den sidste 1/3 mælk og evt. sidder og nusser lidt inden de bliver lagt til at sove. Det er så her, at de kan finde på at ligge og kigge - oftest går der ikke lang tid før de sover, men det gør der så alligevel nogle gange, særligt for min ene dreng. En del af bekymringen går derfor også på, at de får for meget vågentid og dermed ikke den søvn, de har behov for.
Jeg har prøvet at tage dem op når de ligger og kigger, men hvis de først er i “kigge-mode”, så bliver de utilfredse indtil de bliver lagt ned igen, hvor de ligger helt roligt. De plejer godt at kunne sige fra - ville de ikke sige til, hvis det var fordi de ikke var klar til at ligge der?
Generelt er drengene glade, smilende og rigtig gode i kontakten. Udviklingsmæssigt svarer de til deres fødselsalder, selvom de er født en måned for tidligt. Til gengæld døjer de med maverne fordi de får jerndråber grundet den tidlige fødsel - men det virker ikke til at være det, som er problemet, da de som sagt er helt rolige når de ligger og kigger.
Håber, det giver et bedre billede af situationen, som jeg synes er noget mystisk. Ved ikke om jeg skal gøre noget og hvor længe det evt. er ok at ligge der og kigge?
Mange hilsner fra mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.