Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn baby 5 måneder


10. november 2021

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Urolig søvn baby 5 måneder

Hej Helen

Så blev det min tur til at stille dig et spørgsmål. :-)

Det handler om søvn.

Min lille søn er lige blevet 5 måneder, og har igennem de sidste 2 måneder sovet med mange opvågninger om natten. De første 3 måneder synes jeg, at det gik fint om natten med 2-3 opvågninger. Han fandt først ro ved 22-23 tiden, men tog så et stræk på 3-4 timer (nogle gange helt op til 5 timer) før han vågnede og skulle have mad. Men da han ramte de 3 måneder skiftede det. Det skal siges, at vi flyttede på det tidspunkt, hvorfor jeg i starten tænkte, at det måske kunne have noget med de nye omgivelser at gøre. Men her to måneder senere er det desværre ikke gået i den rigtige retning.

Jeg fuldammer, og vil gerne fortsætte med det til han er 6 måneder. Vi er dog forsigtigt begyndt med lidt grød efter aftale med SP, men han smager endnu kun på det, og får altså ikke et fuldt måltid her.
Om dagen sover han udelukkende i sin slyngevugge, da han skal have bevægelse, men om natten sover han i sengen. Han falder altid i søvn ved brystet om natten. Om dagen kan jeg bare lægge ham i slyngevuggen, og sidde ved ham til han sover.

Min søn og jeg samsover. Jeg kunne egentlig godt tænke mig at få ham over i egen seng (bedside), men jeg har været for udkørt til at gøre det konsekvent, da han ofte vågner, når jeg flytter ham. Derfor ender det altid med, at jeg giver op først på natten, og lader ham blive i min seng, da det er nemmere og hurtigere at trille væk, når han er faldet i søvn ved brystet.

Vores dag ser typisk således ud:
Han vågner omkring omkring kl. 6, første lur ca. kl. 9 (sover ca. 2 timer), anden lur først på eftermiddagen (sover igen ca. 2 timer). Han har aldrig ville sove sen eftermiddag/tidlig aften. Jeg er dog begyndt at have held med at ...


Annonce

... køre en tur med barnevognen sidst på eftermiddagen, hvor han som regel tager en kort lur på ca. 30 minutter. Han puttes til natten kl. 19, da han er meget træt på det tidspunkt. Han sover så ca. 2 timer inden første opvågning, og sådan fortsætter det natten igennem med opvågninger hver/hver anden time. De sidste dage har han været helt vågen i en times tid fra omkring kl. 4.

Jeg har talt med min egen SP om at bringe far mere i spil, således at min søn måske lærer, at han ikke behøver bryst hver time om natten. Sagen er dog den, at jeg tror han søger bryst som tryghed snarere end for at få mad, for mit indtryk er ikke, at han spiser særlig meget hver gang han vågner. Vi forsøgte i starten at lære ham at tage sut, men det nægtede han. Den spyttes ud nærmest per refleks, så jeg tænker, at jeg fungerer som hans sut om natten.

Min kæreste og jeg har talt om, at vi måske skal prøve at skubbe hans sengetid, så han først kommer i seng ved 21-tiden, men jeg er ikke overbevist om, at det er løsningen, da jeg tænker, at min søn fortsat vil vågne hyppigt selvom vi putter senere. Det kan muligvis løse problemet med den time han er vågen ved 4-tiden, men jeg ser ikke hvordan det løser problemet med de mange opvågninger og det konstante behov for at være ved brystet.

Så mit spørgsmål går på, hvordan vi skal gribe det an, hvis far skal mere ind over om natten? Som sagt sover vores søn kun, når han bliver lagt til brystet. Han er ulykkelig, når jeg prøver at trøste ham ved at lægge en hånd på hans mave, nusse eller hviske trøstende ord - det er altså kun brystet, der virker. Måske du har andre forslag til, hvordan vi kan skabe længere søvnintervaller.

Og tror du, at det vil være en god idé, at putte ham til natten senere f.eks. ved 21-tiden?

Mange hilsner

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce