Brev:
Ammestop under seperationsfase
Kære Helen,
Herhjemme læser vi flittigt din blog og dine bøger - og vi håber, at du vil dele dine tanker med os omkring ammestop af vores datter på 13 måneder.
Vores datter har genoptaget sin amning efter en mellemøresbetændelse og så er hun samtidig kommet i seperationsfase. Vi var næsten trappet helt ud af amning - en flaske om aftenen og en amning i løbet af natten - men nu har jeg helt mistet overblikket over hvor meget vi ammer i løbet af et døgn.
Vi har snakket meget om det rigtige tidspunkt for ammestop, men eftersom der altid er tænder eller en sygdom på vej (efter vuggestuestart) er vi i tvivl om hvorvidt det rigtige tidspunkt eksisterer?
Lige nu ser vores dag således ud:
06.45: Vi står op, spiser morgenmad og gør klar til vuggestue.
08.15-15.30: Vuggestue, hvor vores datter trives, spiser fint og puttes til lur uden problemer.
15.30-18.00: Amning når vi kommer hjem om eftermiddagen og leg indtil aftensmaden. Vores datter spiser fint til aften.
18.30-19.30/20.00: Far giver bad, godnatgrød og godnathistorie og/eller -sang. Efterfølgende tager jeg vores datter med i soveværelset; vi slukker lyset, tænder natlampe og starter lydmeditation og vores datter ammes i søvn. Jeg flytter hende til egen seng, som står i vores ...
... soveværelse.
Vores datter plejer at vågne efter et par timer, hvor hun kun kan trøstes ved en kort amning. Hun vil ikke længere tage en sut. Herefter går der endnu et par timer, hun vågner, og kommer over i vores seng og ammes kort igen - og herefter har jeg ikke styr på hvor mange gange hun bliver ammet i løbet af natten. Det virker ikke til at forstyrre vores datters søvn, men jeg sover rigtigt dårligt pga. de mange amninger.
Vores datter virker til at trives; hun går, er nysgerrig, glad og dejlig, og alt så fint ud - også med ørerne - til hendes nylige 1-års undersøgelse.
Som skrevet vil vi rigtigt gerne høre dine tanker ift. hvordan vi bedst griber et ammestop an. Jeg er klar til et fuldt ammestop, og far er klar til at tage over om natten mens det står på, men eftersom hun er i seperationsfase er vi i tvivl om hvorvidt:
- om nu er det rigtige tidspunkt for et ammestop;
- om vi skal igang med et fuldt ammestop fra den ene dag til den anden eller om vi skal nedtrappe (fx til en aftenamning);
- om vi kan / bør flytte hende på eget værelse ifm. ammestop
- hvordan vi putter hende uden bryst og hvordan vi griber det an (ift. amning), hvis det “nye" putteritual går i hårdknude
Vi ser frem til at høre fra dig!
De bedste hilsner,
M & A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.