Annonce

Annonce

Brev:

Natflaske og værelsesdeling


25. oktober 2021

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Natflaske og værelsesdeling

Kære Helen

Der er simpelthen sket så meget positivt siden sidst jeg skrev, og som du sagde, så arbejder tiden på mange måder for os. Men det glemmer man indimellem når man er presset, urolig, træt og i tvivl :)

To ting der har gjort en stor forskel, er opstart på skemad, som vores datter stortrives med, og at hun nu kan være vågen så længe ad gangen, at vi har kunnet droppe hendes 3. lur og hun nu samler sin dagssøvn i to gode lange lure.

Vores store datter på 7 har et brændende ønske om at få lillesøster ind og sove på hendes værelse. Hun elsker sin lillesøster og synes det kunne være så hyggeligt at have hende derinde. Det ville vi naturligvis gerne honorere, da vi synes det er fantastisk hvis de allerede kan “få glæde” af hinanden på trods af at de har et stort aldersspænd.
Selvfølgelig vil det også være dejligt for os voksne at samle de sovende unger ét sted i lejligheden (lillesøster deler pt. Værelse med mig, og far sover i stuen så han får en god nats søvn, da han står op tidligt op med den store og får hende i skole)

Mit spørgsmål går på, hvordan vi bedst muligt laver en rutine, der kan støtte op om dette, som kommer begge børns behov til gode.

Lillesøsters døgn ser pt nogenlunde således ud

7: vågner
7:30 grød, vand i kop og noget at gumle på hun selv styrer - blød frugt eller ristede brødstave med usaltet smør. Tilbydes en lille flaske herimellem, drikker 20-50ml
9:30 puttes med flaske (drikker mellem 120-180ml) i barnevogn og sover oftest til 11
11:30 frokost - grønsagtsmos med kød, agurkestave eller lignende, nogle gange en hårdkogt æggeblomme som hun elsker at sidde med. Tilbydes en ...


Annonce

... lille flaske, drikker 20-50 ml, nogle gange ikke interesseret hvis det har været en rigtig lækker frokost.
14:00 puttes med flaske (drikker ml. 120-180) i altanbarnevogn eller i seng og sover 1.45-2t.
tilbydes frugtsnacks, “majspuffer” og vand, indtil aftensmad kl 18 sammen med os andre, grøntsagsmos med kød eller linser og lidt gnave-halløj. Hun er som regel sulten i aftenperioden og får en lille flaske på ca 100ml efter maden, inden bad.
Kl 19 starter putterutinen med bad, massage, bog og flaske. Drikker som regel 150-200 ml og falder tungt i søvn mellem 19.30-20, alt efter hvornår hun vågnede fra sidste lur.
23 - drømmeflaske 150-180ml
3/4: vågner og får flaske, 150-180 ml og sover videre til hun vågner

Efter hun har droppet den 3. lur “mangler” hun en putteflaske i løbet af dagen, så den prøver jeg at kompensere for med at tilbyde hende små flasker i løbet af dagen. Hun har før ikke været synderligt interesseret i drømmeflasken og sovet helt til 3 af sig selv, men det virker til hun har brug for den nu, og jeg tænker det vil rette sig ud over tid, når hun kan spise mere rigtig mad om dagen.

Mit spørgsmål går nu på, hvornår vi kan regne med at lillesøster kan undvære flasken midt om natten og klare sig til morgen på drømmeflasken? Det er der vi påtænker at flytte hende ind til storesøster. Hvad kan vi ellers gøre for at støtte op om værelsesdeling?

Storesøster sover fra ca 20:30-06:30 hvor hun skal op og i skole. Så lillesøster vil måske skulle “rykkes” til en lidt tidligere rytme? Hvordan kan man gøre det?

Håber du kan vejlede lidt i hvordan vi kan gøre dette - og om det overhovedet er en god idé :)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol til baby

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De...

Læs mere i Babylex

Mekonium - den første afføring

Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce