Brev:
Pludselig bange for nye steder
Hej Helen.
Jeg har tidligere benyttet mig af dine gode råd, da min datter var spæd, men nu har jeg brug for dem igen :)
Min datter på 22 måneder er begyndt at blive bange når vi skal nogle steder hen. Hun bliver hjemmepasset af mig. Hun har alle dage været en reserveret pige over for fremmede, tildels bange. Hvis vi fx er ude og handle, og der er en fremmed der henvender sig til hende, bliver hun som oftest ked af det. Hun har dog altid nydt at komme ud, og se nye steder, og fundet det meget spændende.
Det har dog ændret sig indenfor de seneste par uger. For at komme med et par konkrete eksempler: I weekenden var vi til fødselsdag hos noget familie, hvor vi har været flere gange før. Lige da vi træder ind af døren går hun nærmest i panik. Hun vrider sig i armene på mig, græder og siger ud ud ud.. Da vi havde været der noget tid lykkedes det dog at få ro på hende, og hun hyggede sig resten af tiden vi var der. Et andet eksempel kunne være, som den anden dag vi skulle en tur i fætter br. Vi havde snakket om det hjemmefra, og hun snakkede også om det på vejen derhen, at hun skulle se på dukker, og hoppe på deres trampolin. Det samme sker så lige i det vi træder ind af døren. Hun bliver helt panisk, siger ud ud ud og løber ud igen. ...
... Efter vi havde kigget lidt på tingene i vinduet, og snakket lidt, lykkedes det dog at komme ind i butikken.
Det her var bare et par eksempler, da det er en generel reaktion lige for tiden. Nogle gange lykkedes det vi skal, andre gange må vi simpelthen droppe det, og køre hjem igen. Jeg ved simpelthen ikke hvorfor hun pludselig er begyndt at reagere sådan. Der er intet sket i vores liv af ændringer eller andet.
Jeg er også meget i tvivl om hvordan jeg skal takle det? Skal jeg acceptere at hun ikke har lyst til at skal så meget ud for tiden, eller skal jeg bare blive ved med at prøve?
Derudover vil hun heller ikke sove til middag i den her tid. Vi står op kl 7 om morgenen, og putter hende kl 13, hvor hun er meget træt. Men ligeså snart hun er ved at falde i søvn, bliver hun ked af det og siger op op op, og rejser sig op. Hvis man bliver ved med at prøve ender det med hysterisk gråd, indtil vi må droppe det. Hun er derfor noget træt i løbet af eftermiddagen og aftenen.
Hun klarer det til trods for det godt, er er for det meste i godt humør. Jeg vil dog rigtig gerne have hende til at sove til middag igen, da jeg jo kan mærke at hun mangler den lur i løbet af dagen.
Glæder mig til at høre fra dig :)
Med venlig hilsen
mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.