Annonce

Annonce

Svar: 10 mdr og sove på eget værelse


25. september 2021

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Tak for dit brev - jeg er kede af at høre, at du og lillepigens far er gået fra hinanden. Det lyder som om, at I har haft en svær periode, og det er kun naturligt, at både du og din datter er mærket af og reagerer på dette :)

Det dur naturligt ikke, at du om natten hænger hen over hendes tremmeseng og ender med at få blå mærker på kravebenet. Ud over at du er rygopereret og ikke kan holde til det, så fortæller du også, at din datter også ofte forsøger at kravle op til dig om natten, og derfor tænker jeg, at du måske skal overveje om I mon skulle vælge at sove sammen i en periode...

Hvad ville der ske, hvis hun sov sammen med dig i dobbeltsengen. Far er der jo ikke, og lillepigen har tilsyneladende brug for at mærke dig tæt på. Hun er lige nu ved at blive kørt ind i dagpleje og er derfor adskilt fra dig om dagen, hvilket naturligt er svært. Hun oplever også, at far ikke længere er der, og hun er derfor også pludselig adskilt fra ham, og det kan naturligt godt øge behovet for at have dig ekstra tæt på. Det lyder som om, at hun lige nu har ekstra meget behov for at mærke dig fysisk, og det behov tænker jeg, at du skal forsøge at opfylde:)

Samtidig vil det gøre, at du ikke behøver stå bøjet over hendes seng, du undgår smerter i ryggen og blå mærker på kravebenene - og så kan din datter lære at sove liggende ...


Annonce

... ved siden af dig. Du skal ikke begynde at gå rundt med hende, sidde med hende på en pilatesbold eller andre uhensigtsmæssige vaner, men holde fast i, at hun naturligt stadig ligger ned og bliver puttet med sin sut og nusseklud. Jeg tænker faktisk, at det vil være med til at nedsætte hendes behov for at rejse sig flere gange hver nat, da det lyder som om, at hun ofte rejser sig for at kunne mærke dig og fornemme, at hun ikke er alene.

Det er vigtigt, at du får hende gjort tryg ved at sove og netop holder fast i at lære hende at sove med kærtegn, sut og nusseklud. I ligger ved siden af hinanden, du holder hænderne beroligende på hende, synger måske en godnatsang - og hun kan på den måde falde stille og roligt og trygt i søvn. Og når hun så er kørt ind i dagpleje, når du er startet på arbejde, når hverdagen stille og roligt er blevet netop hverdag og alt ikke er nyt og anderledes for hende, så kan du begynde at putte hende i tremmesengen på eget værelse. Her skal du så holde fast i ritualet med putteklluden, sutten, godnatsangen osv. Så alt er trygt og dejligt, som det plejer at være, eneste forskel er, at hun til den tid så puttes i egen seng...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg håber, at du kan se idéen med dette og hvorfor jeg tænker, at hun lige nu søger dig så meget og har det svært med at skulle sove alene :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce