Brev:
Uro ved godnat :-)
Hej Helen,
Lige et par spørgsmål herfra:
Vores datter bliver 10 måneder her i starten af oktober og bruger stadig str. 1 i sut (0-6 måneder). Vi har prøvet at få hende til at tage nummeret større (både samme model og andre) gentagne gange - både i vågen tilstand og sovende. Men hun vil simpelthen ikke, hun laver decideret brækudtryk hver gang.
Kan det tage skade at hun ikke vil tage anden sut?
Jeg har selv en lille mund (jeg har fx fået revet to tænder ud fordi der ikke var plads), så hvis hun har “arvet” det samme, så er det for mig helt forståeligt at hun ikke vil tage andre. Men vi er selvfølgelig eftertænksomme ved det.
Derudover et spørgsmål til søvn:
Hun er begyndt at vågne gentagne gange om natten og vil meget gerne rejse sig op, om på maven, sidde op mm. Hun får fortsat mad 1-2 gange om natten (spiser rigtig fint om dagen) men er ...
... måske vågen 8-10 gange i løbet af natten udover.
Det er det samme når vi putter hende, uanset hvor træt hun er, så skal hun altid lige “krudte af” inde i sengen i 30-45 minutter før hun bliver liggende og ligger sig til at sove. Hun bliver puttet omkring 19.30, får en flaske, men sover først omkring 20-20.15 fordi der er SÅ meget gang i hende, så snart hun rammer sengen efter hun har fået flasken i enten favn eller liggende og vågner omkring 6-6.30.
Er det normalt for alderen? Eller skal vi gøre noget? Hun er ikke startet i vuggestue endnu eller andet, men er godt med motorisk. Kravler og rejser sig op af alting mm.
Samtidig med alt dette er hun begyndt at tage to lange lure om dagen, hvor hun før tog 1 lang og 1 kort. Nu sover hun 3-4 timer om dagen, hvor det før var 1,5-2 timer i alt, hvis det har nogen indflydelse?
Vi glæder os til at høre fra dig.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...