Brev:
Vejledning ang. natamninger
Kære Helen
Vi har brug for lidt vejledning angående vores søn på snart 8 måneder. Han er en glad dreng, som vejer 9,3 kg.
Han har tidligere ammet relativt hyppigt både dag og nat. Efter han er begyndt på fast føde, er amningen gradvist aftaget, hvilket umiddelbart er helt normalt i hans alder. Han er begyndt at få 5 måltider om dagen, og det går generelt rigtig godt med almindelig mad.
Situationen er dog den, at han ikke længere er interesseret i at blive ammet om dagen. Han trækker sig væk fra brystet hver gang, jeg ligger ham til. Jeg er lidt usikker på, hvad det handler om, men tænker, at det muligvis kan skyldes, at han simpelthen ikke er sulten eller tørstig. Han bliver dog ammet om aftenen og natten. Fra han bliver puttet til nattesøvnen til han står op, bliver han typisk ammet 4-5 gange. Sommetider får han en flaske, hvis far putter.
Er det normalt, at en baby i den alder ikke bliver ammet om dagen, men og aftenen/natten? Hvis det ikke er hensigtsmæssigt, hvordan kan vi så lave om på det?
Min mand og jeg har desuden snakket om at lade far tage lidt mere over om nætterne, fordi vi håber på, at vores dreng kan ...
... vænne sig til at få mindre mælk om natten, og at nattesøvnen derfor på sigt bliver med færre opvågninger. På nuværende tidspunkter sover han ikke mere end 3 sammenhængende timer, før han vågner.
Min mand har et par gange forsøgt at tage over, hvis vores dreng vågner kort tid efter, at han lige er blevet ammet. Men min mand oplever, at vores dreng bliver ekstra ked af det, når han kan se mig. Det viser sig ved, at han kigger henimod mig, og viser med sin krop, at han vil hen til mig. Men min mand har ikke noget problem med at putte til natten, når jeg ikke er i rummet. Det skal lige siges, at vi alle sammen sover i samme rum, men vores dreng starter nattesøvnen i egen seng, men kommer senere på aftenen/tidlig nat over i vores seng. Vi vil dog ikke lade far overtage om natten og nedtrappe indtaget af mælk, hvis vores dreng reelt har brug for mælken, idet han ikke bliver ammet om dagen – eller i hvert fald i meget, meget begrænset omfang.
Vi håber du kan vejlede os i forhold til, hvor meget en baby i den alder bør indtage af mælk, og om det lyder som en dårlig ide at nedtrappe mælkeindtaget på nuværende tidspunkt.
Kærlig hilsen os
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.