Brev:
Hvordan får man 2 årig til at sove 😅
Kære Helen
Vi har med stor glæde brugt din fantastiske brevkasse - og nu er tiden kommet til at vi selv har brug for din ekspertise.
Vi har en skøn datter på knap to som størstedelen af tiden stortrives i alle aspekter.
Vores helt store problem opstår når hun skal sove! Hun har altid været en pige med et stort sovehjerte og har taget gode lure og generelt sovet godt. Hun har dog af to omgange været ramt ret hårdt af Nightterror/natteskræk - men det har vi også sagtens kunnet håndtere.
I starten var det “kun” et problem om aftenen hvor hun simpelthen bliver helt og særdeles fuldstændig ulykkelig - nu oplever vi det desværre også i barnevognen som hun ellers altid har elsket.
Hun har altid sovet i egen seng, i vores soveværelse og vi ligger altid hos hende indtil hun sover - hun får selv lov at bestemme om hun vil falde i søvn i egen seng eller oppe i vores seng. Det har altid fungeret indtil for 3 uger siden.
Vi har aldrig haft et ægte putteritual - det har aldrig været nødvendigt - men lige nu virker det også helt umuligt at indføre et da hun ganske enkelt skriger og bliver helt hysterisk så snart vi nærmer os noget det minder om putning! What to do?!
Vi har ...
... forsøgt os med et putteritual som hedder: tandbørstning og nattøj, læse/kigge en bog og så ind i seng - og at gøre det samme inde i sengen, hvilket ikke lykkedes da hun skriger så snart vi nærmer os sengen. Lige nu lader vi som om, at alle går i seng og har fælles tandbørstning og så hopper vi alle tre i seng, det virker lidt med ikke sådan rigtig optimalt.
De hysteriske anfald minder næsten om når hun er ramt at nightterror - vi må ikke røre hende, trøste hende, tilbyde hende bamse eller sut eller noget overhovedet faktisk.
Det har desuden i en længere periode måske to måneder kun været mor der måtte putte - det er i princippet okay, men lidt hårdt nu hvor det tager op til tre timer at putte.
Vi begynder at blive lidt stressede over hele situationen da lillebror samtidig kan melde sin ankomst hvert øjeblik det skal være. Vi er selvfølgelig helt med på, at det også kan være med tidlig reaktion på alle de ting som mor ikke kan som højgravid og de fysiske tegn som den store mave og at vi snakker om når lillebror kommer.
Så samlet set er vores spørgsmål til dig: hvordan kan vi bedst hjælpe vores datter til at finde ro i at skulle sove igen?
På forhånd tak for din hjælp!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
Viden om børn:
Laktulose
Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.
Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.