Brev:
Dreng på 15 måneder vugges stadig i søvn (del 2)
Hej Helen.
Vi skriver igen, da vi har forsøgt at følge op på dit sidste råd og synes ikke helt det rykker noget og gør os faktisk mere bekymrede.
Vi fulgte dit råd med, at det er far, som ligger med vores søn på en gulvmadras eller i sengen og at mor giver mælk en enkelt gang i løbet af aftenen, så det ikke bliver for meget for vores søn (og mors mælkeproduktion) på én gang. Dette har også lykkedes efter 1-2 timer, men det er ikke på en måde, hvor vi føler det at have far ved sig giver vores søn nogen fornemmelse for tryghed. Tværtimod er det en 1-2 timer, hvor vores søn skriger og græder og forsøger at kravle væk fra far og ned fra sengen/gulvmadrassen. Når far så (forsigtigt) lægger ham tilbage i sengen, så er det flitsbue, sparken, slåen og hulkende gråd.
Den eneste måde far kan skabe lidt trøst er ved at have et par bøger i sengen, som kan læses højt, men det falder vores søn ikke i søvn af. Vores søn har aldrig og bider stadig heller ikke på et sovedyr og kaster det oftest væk i frustration.
I sidste ende er målet jo, at han skal kunne sove i egen seng, men ...
... vi kan ikke se helt meningen i mellemstadiet med far ved siden af sig, når det alligevel føles som tortur for vores søn at være i. Hvis vi skal acceptere en søn, der skal græde sig selv i søvn, så kan vi vel ligeså godt få ham til at sove i egen seng vha. 'sov godt' metoden?
Men kan det virkelig passe, at det er den metode vi skal holde fast i? Vi er bange for, det blot er flere dårlige søvnassociationer og traumer vi giver vores søn samt et dårligere forhold til hans forældre, der fremfor at give tryghed bliver fangevogtere i sengen.
Derudover så har vi brug for et råd når vores søn bliver overtræt (når han tager lang tid om at falde i søvn med den nye rutine). Normalt plejer han max at være vågen 6 timer fra sidste lur og så til han sover. Men de her dage kan der gå 9 timer før han endelig falder i søvn. Og så er det kun hvis vi i desperation tyer til amning eller vugning i armene, fordi han er så udmattet.
Er det helt forkert at ty til de gamle vaner, eller hvad skal vi gøre når han er blevet for overtræt til at sove på andre måder?
Venlig hilsen
Søren og Ane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.