Brev:
Vågner om natten og opsøger mor og far
Hej Helen,
Mange tak for dine tidligere svar. Det går meget bedre med at få vores søn til at sove om aftenen. :-)
Da jeg skrev sidst, havde vores søn er tremmeseng med sengehest. Altså en seng han kunne kravle ud af, når han blev puttet. Dette var en udfordring, fordi han så ville op og sidde og derfor endte putning ofte i vores seng.
Vi har nu erstattet den åbne tremmeseng med en juniorseng. Dvs. blot en større seng, men fortsat med muligheden for at kunne kravle ud.
Vi har fået styr på rutinerne allerede fra han kommer hjem fra dagpleje og så frem til putning. Putning fungerer nu på den måde, at ham og jeg sidder i hans seng, men vi læser én godnathistorie fra en af hans godnathistoriebøger som han får lov at vælge. Når vi har læst historien lægger vi os ned i sengen sammen. Han med sin dyne og pude, jeg med hans “pyntepude” og hans tæppe. Jeg sætter hans 3 godnatsange på repeat, som får lov at spille til han sover. Jeg lukker øjnene og lægger en arm over/om ham. Han rumsterer lidt rundt, nuldrer min arm og falder så i søvn. Nogle gange tage hele seancen 15 minutter, nogle gange op til 45 min., - ofte ca. 30 minutter - men det er sjældent med protester nu.
Så sover han fint der i et par timer. Når vi så lukker ned og trækker i soveværelset, så går der sjældent ret længe før han vågner. Der sker én af to nedenstående ting:
1. Han ...
... græder højlydt og vi kan høre, at han er på vej ud af sengen. Jeg “går ham i møde” på hans værelse eller i gangen, for at få ham tilbage i sin seng, men han forsøger at komme udenom mig, for at komme i soveværelset. Hvis jeg løfter ham op, vrider han sig og græder. Han ender hos os og falder oftest hurtigt i søvn igen.
2. Vi har ikke hørt han er vågnet og stået ud af sengen. Han er selv kommet i soveværelset og kravler op i vores seng. Hvis jeg forsøger at tage ham retur på eget værelse, begynder han at græde og han ender alligevel hos os.
Med det sagt, lykkedes det enkelte gange at putte ham i egen seng igen, men ikke så tit. Jeg har ikke noget imod at lægge i hans seng til han sover videre, når det lykkedes.
Han bruger sut, men ikke sovebamse/-klud, men derimod bruger han tit min arm til at nuldre sig til ro. Kan han læres at bruge noget andet end min arm?
Jeg oplever tit, at han er ret varm om natten. Tit er hans hovedpude og hår helt vådt, men han føles ikke varm i nakken eller på resten af kroppen. Han sover som regel i lange ærmer og bukser (uden sokker), da han sparker dynen af sig. Han har hen over sommeren mest sover i t-shirts, men så føles, især hans ben, meget kolde. Hvad kan jeg gøre her?
Jeg håber du kan hjælpe os lidt videre, igen, så vi forhåbentligt snart kan komme helt i mål. :-D
Hilsen en lidt mindre træt mor end tidligere
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.