Brev:
Kost, ernæring og rytme
Hej Helen
For 2 ½ måned siden blev jeg efter at have gået 14 dage over tid sat i gang, og fødte vores dreng Sebastian. Tiden siden har været meget hæsblæsende Sebastian har nemlig kolik og har skreget enormt meget. Han utrøstelige gråd/skrigeture er nu begyndt at blive færre og færre, og indtil for ca. 3 uger siden har han taget fint på. Men nu tager han kun ca. 140-150 g på om ugen og han spiser meget mindre end tidligere.
Vi har været til egen læge og børnelæge som rådede mig til at stoppe med at amme ham og i stedet give erstatning, fordi hun mente at jeg sikkert ikke havde nok mælk eller at det ikke kom ud pga. stress. Jeg må indrømme at jeg stresser derfor er jeg begyndt at give Sebastian erstatning, selvom det gør ondt i mit hjerte, jeg ville meget gerne have ammet ham til han var mindst 6 måneder.
Sebastian er på nuværende tidspunkt vågen ca. ...
... 1 1/2 time af gangen og sover i meget varierende længde ind i mellem. I den vågne tid er Sebastian ofte i ok humør og han er meget aktiv ja til tider nærmest hyper.
Min sundhedsplejerske har regnet ud at Sebastian som er 61cm lang og vejer 5,7 kilo skal have 8 flasker med 120 ml om dagen. Det har jeg prøvet i tre dage nu og han tager ikke mere end 140-200 ml i døgnet, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre det er jo alt for lidt, men han nægter når jeg tilbyder ham flasken (og for den sags skyld også brystet) og siger skrigende fra hvis jeg tilbyder igen. Han virker bare ikke sulten men noget skal han jo ha` hvad kan jeg gøre ?
En anden ting er at Sebastian ikke har nogen rytme og jeg er flere gange blevet rådet til at hjælpe ham med at finde en rytme, men hvordan gør jeg lige det og hvad er en passende rytme for sådan en lille mand ?
Med venlig hilsen
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.