Brev:
Reduktion af natamning
Hej Helen
Vores datter G er nu 8,5 måned og er godt tilpas og glad det meste af tiden. Hun er dog stadig meget glad for amning, hvilket især kommer til udtryk om natten. Jeg vil efterhånden gerne reducere antallet af amninger om natten, men når jeg forsøger at hjælpe hende videre i søvnen uden amning, bliver hun voldsomt frustreret og vågner helt op, så jeg er ikke sikker på, hvordan jeg griber det an. G er i god trivsel og vejer ca. 9,5 kg.
G vægrer sig meget ift. skemad, medmindre det nærmest er ren frugt, så det er ikke meget grød eller mos hun spiser. Hun har næsten fået alle fire fortænder i løbet af den sidste måneds tid, så jeg overvejer, om ømme gummer er en af årsagerne til, at hun ikke vil spise af ske. Derudover er hun meget mere selektiv ift. hvad hun spiser, så jeg oplever det bliver en afvejning af at give hende noget hun rent faktisk spiser men også tilbyde hende nye ting for at udvide repertoiret. Til alle måltider drikker hun godt med vand af kop.
G har desuden været forstoppet og får derfor 1 brev movicol dagligt, hvilket holder maven i orden.
Vores dagsrytmer ser ca. sådan ud: Morgen og formiddag skubbes en del afhængigt af, hvornår hun står op.
6-7.00 G vågner, vi står op
7-8.00 Morgenmad: Lidt havregrød og eks. bondebrød med smøreost.
8-9.00 Puttes til formiddagslur i barnevognen med sut og nusse og sover ca. 1,5 time
10.30 formiddagsmad eks. 1/4 bolle, kyllingpålæg og lidt banan
12.00 Middagsmad eks. kogt kartoffel, gulerod, bondebrød med pålæg eller æggekage med grønt
12-13.00 Ammes fra begge bryster og puttes til eftermiddagslur i barnevognen og sover ca. 2 timer. Hun falder ikke i søvn ved brystet, men puttes vågen ned i barnevognen, hvor hun ligger og falder i søvn med sut og nusseklud uden videre hjælp.
15.00: eftermiddagsmad eks. lidt frugt
17.00: puttes til en kort ...
... lur i barnevognen. Her må jeg ofte gå en lille smule for at vugge hende i søvn.
17.30: Aftensmad bestående af familiens mad. Noget skæres i stykker som hun selv spiser og andet forsøger jeg at made hende med en ske. Ofte suppleres med kogte kartofler og gulerødder som hun spiser med stor lyst med fingrene.
19-20.00: Ammes i soveværelset, puttes vågen over i egen seng, hvor jeg synger en sang og hun falder umiddelbart efter i søvn uden yderligere hjælp.
22-24.00: G græder. Tilbydes vand af kop, drikker fint, ammes og puttes tilbage i egen seng hvor hun sover videre.
2.00: G græder. Tilbydes vand af kop, drikker fint, ammes og puttes tilbage i egen seng hvor hun sover videre.
04/05: G græder. Tilbydes vand af kop, drikker fint, ammes og puttes tilbage i egen seng hvor hun sover videre.
Hun ammes altså inden middagslur, inden putning til nat og ca. 3 gange om natten. Når jeg forsøger at hjælpe hende videre i søvnen uden amning, bliver hun voldsomt frustreret, skriger meget højt (med fare for at vække resten af huset) og vågner helt op.
Jeg er i tvivl, om hun spiser tilstrækkeligt rigtig mad, især da hun kun spiser meget små mængder grød og mos. Grødsmoothies i klemposer er hun meget begejstret for, men jeg vil helst selv lave den mad, hun skal have, så dem får hun kun, når det er for besværligt at have andet med. Jeg har forsøgt at komme hjemmelavet grød med topping i klemposer, og det spiser hun lidt mere af, end når det tilbydes med ske, men uden overvældende begejstring.
Min mand er netop gået på ferie og efterfølgende 3 måneders barsel, så vi har overvejet om han evt skal overtage nattetjansen i en periode. Eks. sådan at jeg går i et andet rum og sover, når hun er ammet omkring midnatstid. Måske han nemmere vil kunne hjælpe hende til at sove videre, når han ikke lugter af mælk?
Med venlig hilsen
Astrid
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.