Annonce

Annonce

Svar: Søvnkrise del 2


26. juli 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære S

Tak for dit brev :)

Det lyder super fint, at du er begyndt at amme ca. hver 3 time i løbet af dagen og samtidig forsøger at time det, så amningen ligger så tæt på dagslurene som muligt. Det lyder som om, at det får jeres lille dreng til at spise langt mere effektivt, og det er super godt. Det er en god løsning for jer, og på den måde bliver han fyldt godt op om dagen. Samtidig lyder det som om, at han faktisk sover bedre om dagen nu - rigtig godt!

Det er også super fint, at du bibeholder skemaden til frokost og venter lidt med at introducere måltid nummer to. Det er vigtigt ikke at presse ham for meget, og det lyder som om, at du har en ret god føling med, hvad han er parat til. Måske vil han være parat til et ekstra måltid, når I nærmer jer 5 måneders alderen :)

Med hensyn til vågenperioderne om natten, så er det svært at vide, hvad dette skyldes. Umiddelbart lyder det som en udviklingsmæssig ting... man ser det dog ofte hos børn der er 2-3 måneder ældre, men det ved jeres dreng jo ikke ;) Det lyder som om, at han faktisk nyder stilheden og nætterne. Det er dejligt at ligge og kikke, lytte og fornemme verden, pludre lidt med sig selv, og jeg tænker, at det er okay. Han er jo på ingen måde ked af det og virker ikke til at vågne af drømme, uro, smerter eller andet. Han vågner bare op og nyder så nattens stilhed...Jeg tænker, at du skal se det an, og se om ikke det ændrer sig i løbet af de næste uger.

Det er en ...


Annonce

... god idé at du forsøger at signalere "det er sovetid" om natten og ikke begynder at stå op med ham, tænde lys, tumle, lege osv. Han må gerne hjælpes til at lære, at om natten er der stille og roligt og meget lidt aktivitet :)

Det er super fint, at du ikke bare per automatik giver ham brystet. Han får sin drømmeflaske af far og du ved, at han har fået en stor mængde mælk kl 22.30, så er det fint ikke at amme ham, når han vågner første gang, men trække tiden lidt og se om han så ikke selv finder ind i søvnen. Til gengæld skal han naturligvis have lov til at få brystet, når han så vågner igen og virker til at have behov for sin mælk - og her spiser han så også godt og falder så i søvn.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er rigtig godt, hvis du efter amning kan putte ham tilbage i hans bedside. På den måde vænner du ham til at sove i egen seng, men kan stadig berolige ham med dine hænder, kærtegn osv. så han kan mærke, at du er der :) I forhold til at flytte ham på eget værelse, så er det nogle børn og forældre, der forstyrrer hinanden så meget under søvn, at dette er nødvendigt. Og det kan naturligvis godt være tilfældet hos jer. I forhold til at forebygge vuggedød, så anbefales det dog at man sover i samme rum indtil 6 måneder. Når barnet i 6 måneders alderen er i stand til at vende og dreje sig selv, så falder risikoen for vuggedød...

Jeg håber, at du kan bruge ovenstående lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre og børn

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce