Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 15 måneder vugges stadig i søvn


25. juli 2021

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Dreng på 15 måneder vugges stadig i søvn

Kære Helen.

Vi er forældre til en søn fra April 2020, som generelt altid har været en dårlig sover om aftenen/natten. Vi har haft skrevet til dig før, men vi er ikke rigtig kommet videre og derfor prøver vi nu at skrive til dig igen.

Kort fortalt, så har vores søn haft en hård opstart bl.a. m. amme-, nakke- og maveproblemer og kolikagtig aftengråd, der har gjort vi har opøvet en vane med at gå og vugge ham i søvn (da det var det, der virkede). Vi bor i lejlighed på 2. sal så selvom han ellers godt kan sove i barnevogn, så har det ikke været en løsning for os.

Vi vil rigtig gerne lære ham at sove selv, da vi bliver presset over stadig at have 4-8 opvågninger pr nat og at bære rundt på et barn, der bliver tungere og tungere. Dog har vi svært ved at finde den rigtige overgang, da han hurtigt reagerer med gråd og uro, hvis vi prøver at putte ham i egen seng uden han sover i forvejen og efter nogle timer mister vi kampgejsten. Samtidig ammes han stadig om natten (han ammes ikke om dagen), når han vågner, så det meste af natten ligger han ved siden af mor (få gange har han lagt med far på en gulvmadras ude i stuen det meste af natten). Far går for det meste rundt med ham, hvis mælk ikke virker.

Vores søn spiser godt i løbet af dagen, så vi er ret sikre på det er tryghed og ikke sult han søger om natten. ...


Annonce

... Vi er her i tvivl om vores søn vil acceptere, hvis det er far, der ligger ved siden af ham i stedet for mor. Derfor kunne ét bud være, at vi lige så godt kan gøre begge dele samtidig (altså stoppe amning helt + få ham til at falde i søvn i egen seng hele natten), men vi kommer i tvivl, da vi har læst det kan være traumatisk for barnet at gøre det hele samtidig.

Ift. hans døgnrytme så vågner han normalt kl. 06:00-07:30 alt efter, hvor hård natten har været. Nogle dage er vi nødt til at vække ham for at han kan komme i vuggestue tids nok. Her tager han oftest én lang lur, og vi er lige begyndt at skippe den anden lur, da vi oplever han mindst skal være vågen 6 timer før vi kan putte ham igen uden for megen kamp (i vuggestuen putter de ham i barnevogn til luren). Dvs. hvis hans lur er fra 10:00-13:00, så sover han ca. 19:30, hvor der så kan gå 40 min til 2 timer før han vågner første gang og mor ammer ham. Vi kører en fast rutine med bleskift, tandbørstning og 3-4 bøger inden ”vugge”-putningen.

Vores topprioritet er, at han kan falde i søvn selv, men vi kan heller ikke rumme (medmindre det er eneste udvej) at vi skal køre ham træt ved at gå til og fra ham, mens han står og hopper grædende i hans seng.

Vi vil være meget glade for noget vejledning ift. vores næste skridt.

På forhånd tak.
Ane og Søren

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Rabarber

Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.

Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.

Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce