Brev:
Amning og skemad 7 mdr.
Hej Helen :o)
Mit spørgsmål er ang. skemad og nedtrapning af amning.
Vi har fået jordens dejligste lille pige i december og hun er nu 7 mdr. og 1 uge.
Vi begyndte stille og roligt på skemad da hun blev 5 mdr. efter opfordring fra sundhedsplejersken, da hun lå lidt til den lave ende vægtmæssigt. Jeg ammer og hun har aldrig fået flaske.
Vi fik din fantastiske bog om Børn og Mad til barnedåb og den er guld værd og vi følger den både med dine dagsplaner og forskellige gode opskrifter :o)
Da vi først startede op med skemad ved 5 mdr. tog hun 1 skefuld eller 3 og så var hun ikke interesseret længere. Vi har så gradvist givet hende lidt mere varieret grød/grøntsagsmos og fingermad (rugbrødsbjælker, dampet broccoli, avocado, frugt osv.)., men grød/mos har aldrig rigtig vækket særlig meget interesse hos hende og slet ikke når der kommer kød i. Vi har så bare sagt “Okay, så prøver vi i morgen igen” og har aldrig presset hende til at spise. Hun skal selv ville smage og åbne munden og hvis hun ikke har gjort det efter et par forsøg, så har jeg bare ammet hende og så har vi forsøgt igen ved næste måltid.
Efter vi har givet hende fingermad som hun selv kan holde og gumle på, så afviser hun ofte sin mos og vil slet ikke engang smage, hun vil hellere bare ...
... sidde og sutte og gumle på det hun har i hånden og det får hun selvfølgelig lov til alt hvad hun vil :o)
Om morgenen får hun øllebrød som hun elsker og spiser rigtig godt af.
Da hun nu er 7 mdr. bør man iflg. din fine bog skære ned på amning så hun kun ammes tidlig morgen, efter frokost, aften og sen aften MEN her er så mit spørgsmål - hun trives rigtig godt med “6 måneders planen” og vi er først nu her kommet ind i en god rytme med at hun spiser lidt mere af den “rigtige mad/mos”, dog er kød stadig ikke et hit, medmindre det er helt blendet.
Jeg er meget i tvivl om hun får nok at spise hvis vi fjerner formiddags mælken, da hun lige nu ikke får det helt store at spise af sin mos til hverken frokost eller aften. Hun får kun det lidt hun selv kan gumle af fingermaden og måske 1 skefuld eller 3 af sin grøntsagsmos.
Kan man godt bare fortsætte med “6 måneders planen” med 5 amninger indtil hun begynder at spise mere af sin mos, eller er det netop derfor at man skal fjerne formiddags amningen, sådan så hun bliver mere sulten og derfor måske spiser mere af hendes mos ?
Hun er en lille baby og har slet ikke de der lækre “Michelin mand” deller som mange andre skønne babyer har.
Håber du lige sidder med løsningen og et godt svar ? :o)
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.