Svar: Sovestilling - 5 mdr.
Kære Natacha
Tak for dit brev :)
Jeg tror vuggedød er en af de største bekymringer, man har som forældre, så jeg kan godt forstå, at det er noget du tænker over - især nu, hvor Milas begynder at vende sig selv...
Det er dog helt naturligt, at han nu bruger sig selv mere og mere motorisk. Han øver sig rigtig meget, sparker fra med benene, drejer om sin akse, han bruger sine arme, triller om på siden og nogle gange lykkes det for ham at komme videre om på maven.. hvilket jo er super flot. Han er bare stadig så lille, at han endnu ikke mestrer helt at flytte sig tilbage igen, og derfor skal du naturligvis være ekstra opmærksom.
Det er vigtigt, at du/I putter ham på ryggen, når han skal sove. Og når han puttes i barnevognen, så er det måske ved at være tid til, at han får en barnevognssele på :) Og før I selv går i seng, så skal du naturligvis sikre dig, at han stadig ligger på ryggen.
Hvis du så vågner i løbet at natten og oplever, at han har drejet sig rundt og ligger på siden, så skal du naturligvis hjælpe ham tilbage til ryggen igen. Og så skal I øve det at trille omkring om dagen, så han ...
... bliver bedre og bedre til det. For når han kan det, så er det ikke længere nødvendigt at være helt så bekymrede :)
Sundhedsstyrelsen skriver blandt andet: "Når spædbarnet selv kan vende sig og også gør det i søvne, må barnet gerne sove videre på maven". Citat fra Forebyg vuggedød - og undgå skæv hovedfacon og fladt baghoved, 2011.
Du bør også være ekstra opmærksom på temperaturen i øjeblikket, og I skal sikre jer, at han ikke overopheder. Sørg for at jeres soveværelse er så køligt, som det nu kan lade sig gøre og giv ham minimalt med tøj på. Undgå også en tyk stor dyne over ham om natten, lige nu hvor vi oplever "tropenætter".
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tænker, at det er et spørgsmål om uger, så har han sandsynligvis lært at vende og dreje sig mere bevidst. Han bliver hele tiden mere og mere mobil og vil derfor også naturligt kunne flytte på sig og selv skifte stilling om natten, hvilket han så skal have lov til :) Risikoen for vuggedød falder betydeligt efter 6 måneders alderen...
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen:)
Rigtig meget held og lykke - og god sommer herfra!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.