Brev:
Fra dagpleje til vuggestue
Hej Helen.
Tak for din brevkasse!
Jeg har et spørgsmål omkring min datter. Hun startede i dagpleje da hun var 13 måneder og det er faktisk gået ret godt. Dog har hun hele tiden været lidt ked af det ved aflevering og når nogle gange når vi har hentet hende. Jeg har oplevet enkelte gange at hun er brudt fuldstændig sammen når jeg har hentet hende, som om dagen har været for meget for hende og hun ligesom giver slip når hun ser mig.
Nu er hun 17 måneder. Hun skal flyttes fra dagpleje til vuggestue da dagplejemoren flytter og vi har fået plads i en vuggestue til hende. Jeg er simpelthen så nervøs for at hun skal starte, fordi det er så anderledes fra dagpleje.
Det lyder som om det ofte er forskellige pædagoger der kommer til at tage imod hende - også nogle gange fra andre stuer. I dagplejen var det altid den samme og hun vidste præcis hvad hun skulle gøre for at trøste min datter når vi afleverede hende.
Vi var på besøg i vuggestuen for nylig for at vænne hende lidt til det inden indkøring rigtig starter. Der reagerede hun meget voldsomt på at være der - det endte med vi måtte gå ud fra stuen fordi hun var ved at blive helt ...
... utrøstelig. Vi har været på besøg flere gange hvor vi legede udenfor hvilket er gået super men denne gang var vi indenfor og fordi en bold hun legede med trillede væk fra hende (når hun selv kastede den) brød hun helt sammen. Det ligner hende slet ikke. Hun leger tit med bolde og hun plejer bare at løbe efter dem når de triller væk. Jeg tænker ikke det handlede om bolden men om at hun følte sig utryg.
Hvordan kan jeg bedst støtte hende i at starte i vuggestuen og forholde sig til flere voksne og børn? Jeg tror måske også hun kan mærke på mig at jeg er lidt utryg ved det hele så det smitter af. :/ er det okay at hun bliver afleveret hos forskellige pædagoger?
Jeg vil helst aflevere hende hos den samme hver gangi hvert fald i indkøringsperioden. I dagplejen afleverede vi altid i farvnen og det var så fint synes jeg. Det skal også lige siges at vi har haft ferie sammen imellem dagplejestop og vuggestuebesøg og vi kommer nok lidt i en lille mordatter-bobbel når vi er så meget sammen. (Far er på arbejde) Det gør det nok heller ikke nemmere med vuggestuestarten.
Håber du kan komme med nogle gode råd til os.
Med venlig hilsen
En bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.