Svar: Ryster på hovedet - noget fysisk galt?
Hej med dig
Tak for dit brev :) Det er rigtig fint du skriver, og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med jer.
Når jeres dreng virrer med hovedet, ryster hovedet frem og tilbage, drejer det op og ned, rundt osv. så kan der med stor sandsynlighed være en sammenhæng med hans øreproblemer.
Når jeres dreng har væske på begge ører, så påvirker det hans hørelse. Han hører lydene på en meget mærkelig måde, og hans hørelse vil være nedsat. Det føles ofte meget ubehageligt, og samtidig så giver det ofte også en "propfornemmelse" i ørerne.
Hvis vi voksne har propper i ørerne, så kan vi trykudligne ved at holde os for næsen imens vi presser luft ud (som når vi f.eks. skal flyve), og hvis I har prøvet at "proppen" ikke kan springe, så er det rigtig ubehageligt og kan til sidst også gøre ondt. Nogle oplever også, at det ligesom "suser for ørene". Jeres dreng er for lille til at kunne trykudligne, og han kan ikke fjerne propfornemmelsen eller den øresusen han måske oplever, men det kan være forklaringen på, hvorfor han virrer med hovedet, ...
... som han gør.
Når det er sagt, så kan børn også få forskellige små muskelsammentrækninger, og de kan sitre, fordi de f.eks. har lavt blodsukker, fryser lidt, er ivrige eller lignende. Hvis han sitrer/ryster meget, så prøv at lægge mærke til de forskellige situationer. Måske er det fordi han er glad og ivrig, måske har han brug for noget mere at spise og drikke, måske fryser han lidt, fordi det trækker fra et åbent vindue eller dør.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så er der naturligvis også børn, som ryster samtidig med, at de har kortvarige bevidsthedsforstyrrelser. Det lyder dog ikke til at være tilfældet hos jer, og det lyder som om, at mor tager det rimelig roligt :)
Hvis I er i tvivl om, hvad det er for bevægelser jeres dreng laver, så synes jeg, det vil være en rigtig god idé at filme det med jeres telefon - og så bør I vise det til jeres læge. Det er altid lettere at forholde sig til noget man kan se, og det vil hjælpe jeres læge, hvis I derfor har mulighed for at filme det...
Jeg håber, at I kan bruge ovenstående lidt videre - rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.