Svar: Vitamintilskud
Kære Lasses mor
Tak for dit brev :)
Tidligere havde de fleste vitaminpiller i Danmark aldersangivelsen 1-10 år. Men på grund af den europæiske lovgivning om tilsætningsstoffer i fødevarer, tillades det nu kun at disse tilsætningsstoffer anvendes i kosttilskud til børn fra 3 år og opefter.
At man har ændret aldersangivelsen har derfor intet at gøre med produkternes ernæringsmæssige sammensætning, men skyldes EU-lovgivning. Og det er derfor, at de på apoteket har sagt, at du godt kan give tabletterne til Lasse, selvom han kun er 22 måneder.
Det er korrekt, at du ikke skal give d-dråber, hvis Lasse tilbydes en multivitaminpille dagligt. Denne vil normalt indeholde 10 mikrogram d-vitamin (400 IE), som dækker hans behov.
Lactocare kids er mælkesyrebakterier til børn - og med en sød ananassmag. En enkelt tablet indeholder 5 milliarder mælkesyrebakterier fra to stammer :)
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn tilbydes så varieret en kost som muligt, og det anbefales ikke, at man giver barnet en multivitaminpille i stedet. De skriver blandt andet i deres vejledning om ernæring til spædbørn og småbørn: "Kosttilskud kan aldrig erstatte en sund og varieret kost, ...
... fordi en sund og varieret kost bidrager med mange flere vigtige stoffer end blot vitaminer og mineraler" og de skriver også "Der anbefales ikke andre kosttilskud end jern og D-vitamin samt calcium i tilfælde af komælksallergi eller forældres fravalg af mælk og mælkeprodukter. Det gælder også kosttilskud med mælkesyrebakterier og planteekstrakter".
Vælger I at give jeres dreng en multivitamintablet, så kan det være en god idé at knække den i kvarte, så du sikrer dig, at han ikke sluger den helt, og den sætter sig fast i halsen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Lactocare giver ham et koncentreret dagligt tilskud af mælkesyrebakterier, og vælger man at give sit barn mælkesyrebakterier via dråber eller tabletter, så er det vigtigt at vælge et produkt, som er beregnet til børn. Derudover får han naturligt mælkesyrebakterier via surmælksprodukter som tykmælk og A38 med acidophilus.
Så - multivitamintabletter og mælkesyrebakterier anbefales ikke af Sundhedsstyrelsen, men det du har købt lyder fint i forhold til din drengs alder. Sammen med den mad, som han i øvrigt spiser, så lyder det ikke som om, at han vil mangle noget, tværtimod:)
Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.