Brev:
Drikker ikke meget mælk
Kære Helen
Jeg har lige et spørgsmål til min lille dreng på nu 11 måneder og hans mælkeindtag. Jeg synes ikke han drikker så meget som han burde.
Han får lige nu 2 flasker - aften og nat (drømmeflaske). Det er meget varierende, hvad han drikker, men det kan være mellem 150-350 ml. men ofte omkring 200-250 ml i alt. Jo langt fra de 400 ml jeg har læst han gerne skal have.
Han får en skefuld mme pulver i grøden om morgenen og nogle gange hvis han får grød inden putning. Det har vi dog været lidt tilbageholdende med, da han jo så bare drikker mindre mælk efterfølgende. Han får også mme pulver i mos hvis vi får det til aften, men det er ikke hver dag.
Da vi skar flasken væk til frokost (han spiste ikke meget af den mere) forsøgte vi at give ham mme i kop i stedet, inden han skulle sove til middag. Vi forsøgte både med det kold, stuetempereret og lunt. Vi forsøgte både med færdigblandet og nyblandet. MEN det var han ikke meget for. Han tog en lille slurk eller to og ville så ikke mere. Det gav derfor ikke mening at blive ...
... ved.
Men jeg er rigtig usikker på om det er skidt at han ikke får mere mælk? Skal jeg forsøge at lokke mere mælk i ham ud over flaskerne? Vi har jo altid givet vand i kop til måltiderne (som du også skriver i din bog) og det er han rigtig god til at drikke. Men måske jeg skal prøve med en anden type færdigblandet mme og se om det er det større hit?
Vi tidligere prøvet at skifte mærke ifm maveproblemer, men det ville han heller ikke :)
Han får ind imellem lidt tykmælk til eftermiddagsmad, og jo også ost på en bolle, men mængderne er jo ikke så store.
Hvad er den største bekymring ift mængden af mælk? Er det jern? Lige nu får han Nan1, fordi det fungerer og der ikke har været nogle grund til at skifte (vi har tidligere skrevet sammen om forskellen på 1 og 2). Men hvis der er mere jern i Nan2 bør vi måske bruge den?
Derudover skal det siges at han spiser rigtig godt og varieret; både af kød, grønt, rugbrød, grød mm. Det er eneste han ikke er så god til endnu er frisk frugt.
Håber du kan give lidt gode råd.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.