Brev:
Ny søvnrytme uden lur
Kære Helen
Der er heldigvis sket en positiv udvikling de sidste par uger, men det føles dog som om A (og vi forældre) fortsat kører lidt på pumperne, så her kommer lidt opfølgende spørgsmål fra os. Hun spørger nu kun sjældent om sutten, og fortæller ofte stolt om, at hun er en stor pige, der ikke længere bruger sut.
A vågner som regel mellem 6.30 og 7.00. En enkelt gang har jeg vækket hende 7.20, for at holde fast i rytmen. Hun er som regel i dagpleje fra 8.30/9.00-14.00. A har undværet middagsluren de fleste dage, hvilket dog betyder, at den sidste del af dagen er hård at komme igennem. Hun har ikke så meget overskud, hvilket gør det svært for hende at lege lige så stille med eks. lego, som hun plejer. Hun virker frustreret og spørg meget efter at se TV, hvilket hun kun plejer at se i ca. 45 min. efter aftensmaden og inden putteritualet. På dette punkt er vi noget splittede. Skal vi lade hende se en hel del mere TV for at undgå nogle af frustrationerne?
Hvis ikke vi leger med hende og ihærdigt afleder, når der opstår frustrationer, kommer der enten frustrationsanfald med masser af gråd eller hun slår lillesøster G eller os. Hun ved selvfølgelig godt at denne adfærd er forkert, men formår ikke at stoppe, selvom vi fortæller hende, at vi bliver kede ...
... af det, og G eks. græder. Det er i disse situationer, det umiddelbart virker som den nemmeste løsning at efterkomme hendes ønske om at se TV.
De fleste dage plejer hun at lege med nabobørn i haverne om eftermiddagen. Dette har hun gjort lidt mindre, da hun ligesom kører højere op i gear, jo mere træt hun er. Vi har generelt haft ret stort fokus på, at legene ikke bliver vildere sidst på dagen, da det virker til at bidrage til hun bliver overtræt og dermed bliver putningen sværere.
A har en del dage været meget træt kl. 18.00, men ingen dage har hun dog sovet før 19.20-19.45. Hun sover altså ca. 11 timer pr. nat, og det virker som om at hun som hverdagene går bliver tiltagende træt, uden det dog betyder, at vi kan putte hende tidligere.
1-2 hverdage om ugen (onsdag, torsdag eller fredag) har hun sovet middagslur. Uanset om hun sover 1 eller 2 timer, falder hun ikke i søvn før kl. 21.00, hvilket betyder, at hun ikke virker udhvilet den følgende dag.
Det er nu 3 uger siden hun afleverede sutterne og stoppede med at sove lur hver dag. Vi føler os fortsat i vildrede om, hvordan vi bedst støtter hende i ikke at sove lur hver dag, men samtidig får en hyggelig eftermiddag og aften sammen, som afsluttes med en putning, der ikke løber af sporet.
Hilsener
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre