Brev:
Bleskift og protester
Kære Helen.
Vores lille dreng er nu næsten syv måneder og har det rigtig fint. Han er meget energisk, vil helst bare møve sig rundt på gulvet hele dagen og vil nu meget gerne op at stå - der sker altså rigtig meget med hans motorik i øjeblikket. Så at ligge på ryggen og få skiftet ble er ikke lige på hans dagsorden.
Han vil hele tiden rundt på maven og nogen gange bliver det lidt af en kamp, hvor han ender med at blive meget frustreret og ked af det. Tit hjælper det, hvis han får et stykke legetøj, eller hvis vi synger for ham imens, men nogen gange er det ikke nok. Så prøver jeg at vende ham om på ryggen blidt, men bestemt og siger tydeligt til ham, at han skal blive liggende på ryggen - det tænker jeg mere som en langsigtet strategi, så han altid får det samme at vide, men nogen gange ...
... hjælper det også i situationen. Og nogen gange er der ikke noget, der hjælper, og så bliver det som sagt lidt af en kamp, hvor det er meget svært at få kontakt med ham. Vi er i øvrigt begyndt at skifte ham på gulvet, så han ikke kommer galt af sted.
Har du nogen gode tips til at gøre det nemmere for både ham og os? Kan vi fx gøre noget for at forberede ham på, at nu skal han have skiftet ble, så han tager det mere roligt? Og hvad gør vi, når han slet ikke vil, og det ikke kan vente? Er det så bedst bare at skifte så godt, vi kan, mens han mosler rundt, eller skal vi insistere på, at han bliver liggende, selvom vi så skal holde ham fast? Den sidste mulighed føles temmelig ubehagelig for alle parter, men det ville også være fjollet at vænne ham til, at han ikke behøver ligge stille.
Hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.