Brev:
Putning af meget aktiv baby
Hej Helen
Jeg skriver lige igen angående vores datters søvn da jeg har brug for lidt inspiration og gode råd til at få hende puttet om aftenen.
Det er faktisk gået over al forventning med nætterne siden jeg skrev sidst: hun ammer ved puttetid og kl 22-23 og kan nu sove til ca. 6-7 stykker om morgenen uden amning, og far kan nu også tage hende hele natten uden de store udfordringer eller opvågninger. Så det er virkelig dejligt, og noget jeg ikke troede muligt for en måned siden.
Vi har prøvet indføre et mere fast putteritual: efter aftensmaden er der bad, lille legetid med storebror, godnatgrød, og så tandbørstning og godnatbog før vi putter hende ca. 19.30. MEN hun er en meget aktiv pige og det er meget svært for hende at finde ro om aftenen. Selvom hun tydeligt viser tegn på træthed (gnider sig selv i øjne og ører, har små øjne og røde kinder), så okser hun rundt og arme og ben kører rundt. Jeg har prøvet at holde hende i hånden, puttebamse, hånd på hofte/mave osv., men det hjælper ikke med at få hende til ro. Vi kan ikke lave babymassage da hun rejser sig op og bliver rasende på puslebordet, men jeg prøver at give hende let trykmassage på arme og ben ved sengetid.
Har du nogle gode ...
... ideer/bud til hvad vi kan gøre?
Mine egne tanker er:
- hun er selvfølgelig helt vild med sin storebror og hviner og griner og spræller så snart han er i nærheden. Bør vi separere dem lidt mere om aftenen?
- hendes tremmeseng står stadig ved vores seng med siderne af, men hun sover mere i den nu end tidligere. Skal vi sætte siderne på og lade hende okse rundt i den indtil hun falder i søvn? Det giver jo mindre mulighed for fysisk nærhed, som jeg altid føler har beroliget hende, men det er som om den fysiske nærhed ikke virker mere.
- tit gider hun knap amme inden putning fordi hun vil kravle rundt, og generelt er hun meget uinteresseret i at amme. Derfor kan jeg ikke amme hende til hun er døsig og så lægge hende. Bør hun få mme om dagen når hun efterhånden ammer så lidt?
En dag ser sådan ud:
6-7: vågner, havregrød og halv banan
8: puttes til formiddagslur, sover typisk to timer
10: formiddagsmad (1/2 bolle)
11.30: frokost: rugbrød, grøntsager, rester fra aftensmad
12.30: middagslur: 1-1,5 time
15: eftermiddagsmad (frugt, grød el bolle)
17.30: aftensmad (familiens mad)
18.00: bad, lille legetid
18.45: godnatgrød
19.30: ammes, puttes
22-23: ammes
På forhånd tusind tak for hjælpen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder