Brev:
Putning af meget aktiv baby
Hej Helen
Jeg skriver lige igen angående vores datters søvn da jeg har brug for lidt inspiration og gode råd til at få hende puttet om aftenen.
Det er faktisk gået over al forventning med nætterne siden jeg skrev sidst: hun ammer ved puttetid og kl 22-23 og kan nu sove til ca. 6-7 stykker om morgenen uden amning, og far kan nu også tage hende hele natten uden de store udfordringer eller opvågninger. Så det er virkelig dejligt, og noget jeg ikke troede muligt for en måned siden.
Vi har prøvet indføre et mere fast putteritual: efter aftensmaden er der bad, lille legetid med storebror, godnatgrød, og så tandbørstning og godnatbog før vi putter hende ca. 19.30. MEN hun er en meget aktiv pige og det er meget svært for hende at finde ro om aftenen. Selvom hun tydeligt viser tegn på træthed (gnider sig selv i øjne og ører, har små øjne og røde kinder), så okser hun rundt og arme og ben kører rundt. Jeg har prøvet at holde hende i hånden, puttebamse, hånd på hofte/mave osv., men det hjælper ikke med at få hende til ro. Vi kan ikke lave babymassage da hun rejser sig op og bliver rasende på puslebordet, men jeg prøver at give hende let trykmassage på arme og ben ved sengetid.
Har du nogle gode ...
... ideer/bud til hvad vi kan gøre?
Mine egne tanker er:
- hun er selvfølgelig helt vild med sin storebror og hviner og griner og spræller så snart han er i nærheden. Bør vi separere dem lidt mere om aftenen?
- hendes tremmeseng står stadig ved vores seng med siderne af, men hun sover mere i den nu end tidligere. Skal vi sætte siderne på og lade hende okse rundt i den indtil hun falder i søvn? Det giver jo mindre mulighed for fysisk nærhed, som jeg altid føler har beroliget hende, men det er som om den fysiske nærhed ikke virker mere.
- tit gider hun knap amme inden putning fordi hun vil kravle rundt, og generelt er hun meget uinteresseret i at amme. Derfor kan jeg ikke amme hende til hun er døsig og så lægge hende. Bør hun få mme om dagen når hun efterhånden ammer så lidt?
En dag ser sådan ud:
6-7: vågner, havregrød og halv banan
8: puttes til formiddagslur, sover typisk to timer
10: formiddagsmad (1/2 bolle)
11.30: frokost: rugbrød, grøntsager, rester fra aftensmad
12.30: middagslur: 1-1,5 time
15: eftermiddagsmad (frugt, grød el bolle)
17.30: aftensmad (familiens mad)
18.00: bad, lille legetid
18.45: godnatgrød
19.30: ammes, puttes
22-23: ammes
På forhånd tusind tak for hjælpen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.