Brev:
Halvanden årig har uro ved putning
Kære Helen.
Tak for din tidligere hjælp, nu har vi brug for lidt råd igen.
Vores datter er nu næsten 20 måneder og hun er en glad, aktiv, bestemt og nysgerrig pige, der i den grad holder sine forældre beskæftiget :)
Hun løber, hopper, kravler og klatrer det meste af dagen og hun er rigtig godt fremme i skoene motorisk. Hun fortæller en hel masse, men det er endnu kun ganske få rigtige ord vi kan genkende (vovvov, babba (far), hej, ej). Hun er opmærksom på sine omgivelser, elsker alle dyr og vinker til de fleste hun møder på sin vej. Vi synes hun virker, som en tryg og glad pige.
Vi har haft en lang periode, hvor hun har sovet igennem om natten og derudover har været nem at putte..heldige forældre :) Men de sidste 3-4 uger er det gradvist blevet sværere og sværere at putte hende, med timelange putninger, og hun er også begyndt at vågne i løbet af natten og have lange opvågninger, hvor hun virker meget frisk.
I vuggestuen sover hun en lur og den er gået fra halvanden-2 timer til nu som regel at være 45 min, enkelte gange en time. De har prøvet både at putte hende indenfor og udenfor, men har endnu ikke oplevet en forskel. Herhjemme sover hun middagslur i sin seng og kan som regel sove halvanden times tid, enkelte gange har hun en hurtig opvågning, hvor det hjælper, hvis vi lægger os med hende.
Vi har et fast putteritual med bad og nattøj, tandbørstning, godnathistorier, godnatsang og slumremusik. Vi har haft fin succeser at det hele foregik i stuen med dæmpet lys og når hun næsten sov, ...
... så har vi båret hende op i hendes seng. Det har som regel tage små 10 min fra slumremusikken kom på, til hun havde tunge øjne og kunne puttes i sengen. Men nu virker hun frustreret og irriteret fra vi begynder på den sidste godnathistorie.
Hun virker til at have meget uro i kroppen og kan ikke finde ro. Hun kravler rundt på os og kan også pive lidt. Hun virker træt på os og vi kan opleve, at hun har tunge øjne, men virkelig kæmper for at holde sig vågen. Jo længere vi når i putningen jo mere frustreret bliver hun når hun får vækket sig selv eller ikke kan finde ro i kroppen. Nogle dage hjælper det at sætte sig med hende på dobbeltsengen og hoppe op og ned, andre gange virker det som om, at hun til sidst falder i søvn af udmattelse.
Tre ud af 7 dage, sover hun så fra vi får hende lagt og hele natten uden opvågninger, andre vågner hun ved 24-01 tiden. Som regel tager vi hende med ind i vores seng og her kan hun let være vågen i en time til halvanden, hvor hun kaster sig rundt og igen ikke rigtig kan finde roen.
Vores spørgsmål er om vi kan hjælpe hende med at finde ro, om det er en fase af en art? Vi har forsøgt med lidt massage, men hun reagerer indtil videre ikke specielt positivt på det.
Vi oplever, at hun er MEGET glad for sin bamse og sut. Hun kan fint lægge dem når hun skal afsted i vuggestue, men hun efterspørger dem, så snart hun kommer hjem og kan blive ret ulykkelig, hvis de ikke lige kan findes, så hun virker til at have fået et større behov for dem lige nu.
Mange hilsner
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.
Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Øjne og syn hos baby
Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.
Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.
Dit barn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.