Brev:
Død træt inden lur - overgangsfase eller?
Hej Helen
Nu er vores piger snart 9måneder, lige nu 8,5måned. Og vi begynder at have lidt udfordringer med deres lure.
Pigerne vågner ofte kl 5 ish, der bliver De lagt over til mig i sengen og vi sover til kl 6. Jeg prøver ihærdigt at få dem til at sove til 6:30 tidligst da det fungere bedst for rytmen igennem dagen. Men nu er det jo dem der bestemmer, og kl 6 er det nye normale herhjemme, hehe.
Vi er på 2 lure i løbet af dagen. Da den 3lur ikke fungere. Når vi har forsøgt os med en 3.lur, resultere det i 2 børn der ikke vil sove til natten. Vi har ikke noget imod at putte senere til natten, men pigerne bliver helt overtrætte og kede af det uanset om vi putter som vi plejer eller venter til senere. Så den 3.lur har vi skippet, da den bare ikke vil fungere længere.
Men nu er det begyndt at bliver svært med deres 1.lur, da de ofte vågner kl 6, og derfor er deres første lur kl.9/9:30 bliver for sent og skaber en dårlig situation for pigerne. De er trætte allerede kl 8/8:30, og der er ofte gråd og store tåre, især fra vores ene datter når vi spiser formiddags snack, hun er bare træt og kan ikke rigtig overskue noget, på tros af hun er meget glad for mad. Og begge piger falder ofte i søvn når de får deres flaske.
Det har givet stof til eftertanke, hvad vi ellers kan gøre for at hjælpe dem, så det bliver en god oplevelse.
Udfordringen er jo, at hvis vi putter dem tidligere, har vi balladen senenere. For så vil deres 2.lur jo også ligger tidligere, også bliver den sidste del af dagen pludselig meget lang for pigerne, da den allerede nu, ikke skulle være længere for at det kammer over. Især fordi De ofte er svære at få til at sove mere end 35min om eftermiddagen, det er altid en fifhty/fifhty om deres lur bliver 35min eller 1/1,5time.
Og hvis vi tilbyder en 3.lur, på tros af en foregående kort lur, ændre det desværre ikke på dagens slut resultat, det gøre det altid bare værre. Det kræver over en halv time af få dem til at sove, og sover Max 30min, og de er stadigvæk trætte og ked. Så ja, 3luren er dum her.
Hmm, vi kan ikke finde ud af hvordan vi skal gribe det an. Der er udfordrende at ramme plet, når deres lur om eftermiddagen er kort.
Det har nu stået på i nogle måneder at deres eftermiddagslur er svær, og 35min er åbentbart bliver en fast “ven” vi må kæmpe lidt med. Håber bare det er en fase, desværre en lang en.
Desperat spørg ...
... jeg, “det er bare en fase ik?” ;-)
Men nu er de jo begyndt at vågne tidligere på morgen og bliver hurtigere trætte, hvad gør det ekstra svær at holde dem tilfredse og ikke for trætte i løbet af dagen, nu når en 3lur heller ikke duer.
Ville det give mening at putte pigerne tidligere om formiddagen, også tage skraldet sidst på dagen? Måske over en periode det vil gøre de sover mere end de famøse 35min om eftermiddagen, ja hvad ved jeg.
Eller er det en overgangsfase som De lige skal vende sig til, og vi må bare hænge i og i “tidsplane” og bare give ekstra kærlighed når det er lidt hårdt for dem i løbet af dagen - det er jo selvfølgelig kun kortvarigt de er trætte og kede op til en lur, resten af tiden er de i glade, sjove, i fuld fart og ude på ballade. Måske derfor de pludselige bliver hurtigere trætte?
Men måske de har nogle opmuntrende ord atvdet bare er en fase eller fif til hvordan vi kunne prøve at gribe det an.
Vores rytme i øjeblikket:
Kl.6 ish vågner pigerne, og vi ligger og morgenhygger 15-20min i sengen sammen.
Kl.7/7:30 serveres morgen grød og vand af kop.
Kl. 8:45/9:00 en 1/2 dl frugtmos og lidt frugt til hånden og vand af kop.
*igang med at trappe flaske ud, og vil erstatte med en 1/2bolle i stedet når når vi er ude af den om 3ugers tid.
Senest Kl. 9:15ish flaske MME (lige gået ned på 120ml)
Kl. 9:30 Puttes til lur - sover ofte 2timer her.
Kl. 12:00 Frokost af feks.
1skive bondebrød med pålæg
eller 1/2skive og noget grønssagsmos eller grønt til hånden.
Og vand af kop.
Kl. 14:00 flaske MME 210ml
Kl. 14:30 Puttes til lur - sover alt fra 35min til 1,5time. Dette er deres dårligste lur, og kræver ofte en del hjælp over de 35min.
Kl.16 eller 16:30 eftermiddags snack - 1/2dl grød med frugt på toppen og lidt grønssags håndsnack, eller 1/2bolle og lidt grønssags håndsnack.
Og vand af kop.
*dette måltid er ofte svært at nå, og ofte bliver kl 16:30, da tiden løber fra os pga udfordringer med deres eftermiddagslur.
*Tillægs spørgsmål: Kan måltiderne ligge for tæt, eller er det fint nok som her?
Kl. 18:00 Aftensmad - feks.
Grønssagsmos, ris/kartoffel/pasta og kød eller fiskebolle.
Eller boller i karry/kødsovs, eller andet i den dur.
Kl. 19:15 Godnat flaske MME 210ml og puttes efter - sove oftes omkring kl 20:00.
Sover til næste morgen, uden at få flere flasker.
Med venlig hilsen
Nora & Ellas forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.