Brev:
Vil bestemme alt og afviser sin storesøster
Kære Helen.
Man skulle ikke tro det – med mit lange brev, men der er en væsentlig ting, som jeg ikke fik nævnt, som jeg og min kæreste lige har siddet og snakket om.
Lige pt er vi jo også bekymrede for alt muligt, så det er nemt at blive bange for, om der er noget galt, fysisk eller psykisk, med M.
Men her kommer altså et tillægsbrev:
Vi talte om, at han meget gerne vil bestemme alt – at tingene skal være på hans måde. Min kæreste syntes, at han næsten har været lidt autistisk i sin leg de seneste par dage. Han leger piratskib og fylder stuegulvet eller vores seng op med alle mulige ting på sit ”skib”. Det får han lov til, og det får lov til at rode i flere dage. Sengen skal selvfølgelig ryddes, hvilket han bliver meget ked af, men accepterer, når han får lov til at bygge den igen næste dag. Men han er meget bestemt omkring tingene og bliver dybt ulykkelig, hvis man rykker på fx en pude, da det fx er skibets ”vandhane”. Det bliver vi jo nødt til, til slut, da vi jo alle skal kunne være i stuen/soveværelset mv.
Men jeg tænker, at det er ret normalt? Som sagt er det også en udfordring, at han vil bestemme ALT, hvor længe vinduet skal være åbent, hvor tingene skal stå osv osv. Her siger vi fx, at vinduet skal lukkes, det er koldt, og det er noget, Mami bestemmer. Han bliver vred og græder, men det går hurtigt over, og vi bruger meget det med at sige, at vi kan se, at han er ked af det og frustreret, og det kan vi godt forstå, men ... osv.
Er der noget, der stikker ud som unormalt i det ovenstående, tænker du?
En anden ting er, at han aldrig har villet sin storesøster (11 år), og det bliver ikke rigtig bedre. Hun vil rigtig gerne ham, kommer ham altid i møde og vil give ham et kram eller et kys, og synes, at han er dejlig og sød. Men hver gang siger han nej ...
... eller slår ud efter hende. Hun giver ikke op, prøver igen og igen, prøver fx at komme ind og sige godnat til ham, når han skal putte, men så siger han også nej, at hun skal gå ud, og siger det på en vred måde. Hun bliver selvsagt meget frustreret og ked af det. Hvis hun har veninder på besøg, vil han rigtig gerne være sammen med dem og lege med dem (igen meget frustrerende for storesøster B.).
I perioder vil han gerne lege med hende – og når hun ikke er hos os (vi har en 7/7 ordning), nævner han hende ofte. Fx at vi skal huske, at der også skal være noget til B. (hvis han laver sandkage eller lignende), eller andre ting, som viser, at han tænker på hende. Han kan også give udtryk for, at han savner hende, og så snart hun træder ind af døren og rækker armene ud mod ham, siger han nej og afviser hende.
Vi ved ikke, hvordan vi skal ændre det? Nogle gange ender det med, at hun råber af ham og går ind på sit værelse og smækker med døren – men det er meget frustrerende for hende, at han ikke vil hende. Og jeg tænker ikke, at det er det, der får det til at gå skævt fortsat?
Er det normalt, at han, helt fra han var helt lille, ikke har villet hende?
Jeg er med på, at der kan være noget jalousi (han har også været meget jaloux på vores to hunde, og har været virkelig hård ved dem). Min kæreste har født både ham og storesøster, og det er klart, at meget af hendes opmærksomhed går til hende, når hun er her. Men det virker lidt vildt, hvis det skulle gøre, at han er konstant afvisende over for hende? Og jeg synes egentlig, at min kæreste, uanset at der skal gøres op for ”tabt tid” med storesøster, alligevel formår at være nærværende og være meget sammen med M., også når storesøster er her.
Igen – tak for din tid fra et par efterhånden meget bekymrede forældre,
N. og H.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
15. april 2024 | Udvikling | 3 år
Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.