Brev:
Sover kun ved brystet
Hej Helen
Jeg har brug for din hjælp og råd til hvordan jeg får vendt min datter 15 uger af med at falde i søvn ved brystet.
Min datter vejede 3050 ved fødslen (gik 1 uge over tid). Amningen var svær at få etableret og vi var tæt på at give op og måtte i de første 2 måneder supplere med 3 flasker mme om dagen. For at få min produktion op så ammede jeg næsten hele tiden - ca hver time (begge bryster). Vi kom ned på 1 flaske mme om aftenen som vi har bibeholdt da min datter trives med det. (Far giver flasken hvor hun også falder i søvn)
Hun sover 11-12 timer om natten uden bryst fra ca 19-6 (vågner og dår flaske omkring kl 22 som far giver, her falder hun også i søvn ved flasken). om dagen sover hun for det meste kun powernaps og har generelt været en kamp hvor alt er prøvet for at få hende til at sove mere end 30-40 min ad gangen. Det eneste der virker er at hun sover om eftermiddagen hos mig (ved brystet) fra ca 13-15. Ellers spver hun lur i slyngevugge og barnevogn. Det er kun i barnevognen hun falder i søvn af sig selv (mens vi går tur) Hun kan ikke holde sig vågen mere end halvanden til 2 timer ad gangen.
Vi har døjet rigtig meget med mavekneb og prutter og fra hun var omkring 3 uger og indtil 13 uger græd/skreg ...
... hun 3-4 timer hver dag på grund af maven og prutterne. Det er blevet væsentlig bedre nu hvor hun højst pjevser i kortere perioder og det vækker hende heller ikke længere fra søvnen.
Men fordi hun har haft så mange problemer med maven så har hun naturligt nok ligget rigtig meget og ammet da det var det eneste sted hun kunne finde ro. Hun har er enormt suttebehov og vil ikke tage sut.
På grund af hendes mave har vi helt sikkert taget den lette løsning og lader hende falde i søvn ved brystet, simpelthen fordi det gav ro og det jo næsten var ubærligt at se hende så ulykkelig.
Nu er der styr på maven og jeg er klar til at tage kampen og få hende væk fra brystet når hun skal sove. Jeg er ikke i tvivl om at det vil medføre en masse gråd og det er nok denne jeg er i tvivl om hvordan jeg håndtere. Jeg har forsøgt mig med nus, kærtegn, nusseklud, sang og meget andet men hun skriger og græder helt utrøstelig.
Jeg tænker at starte med at “fjerne” brystet om dagen når hun skal sove men hvordan håndtere jeg hendes gråd som erfaringsmæssigt kan vare i timer. For jeg vil jo ikke lade hende ligge og græde sig selv i søvn. Skal jeg tage hende op og trøste også ligge hende ned igen og ellers gentage dette til hun “giver op”
På forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Lægeundersøgelser baby og børn
I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.
Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.