Brev:
Hvordan skal vi, på en kærlig måde, sætte grænser for vores 2-årig
Hej Helen,
Vores søn er lige fyldt to år og blevet storebror for en måned siden.
Helt naturligt grundet hans alder søger han grænser. Dette ved f.eks. at hælde vand ud af koppen, mens han kigger på os, kaste med sit legetøj og mange andre situationer dagen igennem. Hans sprog er i rivende udvikling, men han kan ikke udtrykke sig med det endnu. Han slår også - både mor og far, men også lillesøster. Alt dette gjorde han også før, at hun kom til verdenen.
Vi har forsøgt med at anerkende men samtidig sige, at vi ikke vil have, han gør det. F.eks. “Jeg kan godt se, at du bliver vred, men jeg vil ikke have, at du kaster med traktoren”. I starten tilbød jeg også et kram, så han kunne falde ned igen, når raseriet var overstået.
Udfordringen er nu, at når vi pointerer at han ikke skal noget, så intensiveres adfærden bare. Han forsøger at kaste endnu mere og slår ud efter os. Man kan høre at hans vejrtrækning bliver hurtig og ...
... overfladisk. Her kan vi ikke få ram til ro og er nødt til at sætte ham op i en højstol med bøjle for at få ham til at stoppe. Ellers slår han, niver og river, så vi slet ikke selv kan eller vil være i det.
Han bliver enten ked af det eller rigtig vred og begynder at skrige i stolen. Men til sidst falder han ned, får sin sut, sin bamse og et kram.
Far og jeg er noget uenige her. Vores målsætning er den samme: vi skal være tydelige omkring, at man ikke kaster med sine ting/hopper i møblerne osv. Men hvor jeg hurtigt giver kram, giver sut og snakker til ham, er min kæreste mere bestemt og hård og ignorerer ham lidt i stolen.
Jeg søger derfor en metode, så vi kan være de tydelige voksne over for ham, uden at det skal være afstraffelse - men også en fælles metode til min kæreste og jeg, så der ikke også opstår en konflikt mellem de voksne :-)
Mange tak. Glæder mig til at høre dit svar.
Hilsen mor
til en sjov men temperamentsfuld 2-årig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder