Annonce

Annonce

Svar: Sove videre i egen seng


24. februar 2021

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med jer

Tak for jeres brev og dejligt at høre fra jer igen - dejligt at det bare går så godt, og at jeres datter lyder til at trives :)

Jeg er helt enig med jer i, at hun naturligt skal have den tryghed og nærhed, som hun viser behov for, og derfor er det rigtig fint, at I har taget hende ind til jer om natten og give hende den trøst og ro der gjorde, at hun kunne sove videre.

Desværre ser man nogle gange, at tidspunktet for disse opvågninger rykker sig mere og mere frem og med den alder jeres datter har, så bliver det hurtigt til en vane at vågne op - og altså dermed pludselig vågne op kl 22 for at komme ind til mor og far. Og det kan jeg godt forstå, at I gerne vil væk fra. Hun har jo altid sovet i egen seng og hele familien har trivedes rigtig godt med dette :)

Det er rigtig godt, at I putter hende i egen seng om aftenen og at I holder fast i den rutine. Det er vigtigt, at hun forbinder sin seng med stedet, hvor hun sover og det lyder som om, at hun har et rigtig godt og trygt putteritual. Har hun en puttebamse, putteklud, slaskedukke eller andet? Det vil være rigtig godt, hvis hun har noget, som kan fungerer som substitut for jer og jeres favn og som er der, både når hun puttes om aftenen og som derfor også kan berolige og hjælpe hende videre, når hun har sin opvågning i løbet af aftenen eller natten.

Det er også rigtig godt, at mor forsøger at få hende videre i søvnen igen. Gerne imens hun ligger i sengen, eller mor kan, som I skriver, sætte sig på en stol i værelset og så putte jeres datter tilbage i egen seng igen. Så I på den måde holder fast i, at det ...


Annonce

... altså er der hun sover, når det er aften/nat - og tidlig morgen kan hun så komme ind til jer :) Også her vil putteritualet med bamse, klud, godnatsang eller lignende kunne være en stor hjælp.

Har hun en natlampe? Ligger hun helt mørkt? Bag lukket dør eller? Det kan godt være, at hun har glæde af lidt lys, som gør at hun kan orientere sig. En åben dør, så hun kan høre, at I er der, kan også give ro og virke trygt... det kan I derfor også overveje, om der måske skal ændres lidt på.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle forældre vælger også at tage en madras ind på gulvet på børneværelset i en periode og lægge sig der. Det gør for det første, at I med det samme kan være der, reagerer når jeres datter vågner - men det gør også, at I kan lægge jer med hende og give hende ekstra nærhed og tæt kontakt, men samtidig holde fast i, at I bliver på værelset og ikke går ud derfra om natten.

Andre gange kan det være bedre at gøre det, I faktisk gør lige nu - forsøge at få hende videre i søvnen i egen seng, og når det ikke fungerer, så tager hende ind til jer. MEN, når hun så sover godt, og I bliver irriterede over at hun ligger og rumsterer og fylder i jeres seng, så flytter I hende tilbage til egen seng igen. Da hun ikke er ældre, end hun er, så vil hun stadig ikke kunne huske, at hun har været omkring jeres seng om natten, og det at hun både falder i søvn i egen seng og også vågner i egen seng om morgenen kan på sigt faktisk være med til at gøre, at hun bliver lettere at få videre i egen seng om natten, når hun har sine opvågninger der.

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce