Brev:
Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt
Kære Helen,
Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn. Dit svar gav mig utroligt meget ro og tro på, at det vi gør er det rigtige. Jeg er tilmed ved at læse din bog om opdragelse. En fantastisk bog om kærlig opdragelse. Tak for den!
Men jeg har lidt mere på hjerte nu, som jeg håber du kan hjælpe med. Nok er det egentlig en opfølgning på det tidligere brev.
Sidste gang jeg skrev til dig, nævnte jeg min søns vuggestue og at vi et par gange er blevet lidt såret og bekymret af de beskeder vi får af dem. Måske er det kommunikationen der glipper eller også er det bare et lidt følsomt emne for os, da det jo altså omhandler vores elskede søn.
Problemet er for os at stort set hver gang vi henter ham, så kommer de med ’kaster han også meget med maden hjemme hos jer?’, ’Han kan godt virke lidt voldsom overfor de mindre børn’, ’græder han også meget, når han skal have flyverdragt på hjemme hos jer’, ’har i også problemer at med skifte ham hjemme hos jer (han gider ikke ligge der)’ osv osv. Nogle af tingene ”slås” vi også med, men jeg forsøger at komme med de løsninger som fungerer hos os. Fx når vi spiser og han begynder at kaste med maden, er det oftest fordi han er mæt. Han får derfor 2x ’nej skat, spis din mad.’ og fortsætter det derefter, så siger jeg ’nu tror jeg du er mæt. Tak for mad’ og så kommer han ned og lege.
Udover det syntes jeg faktisk han spiser rigtig pænt hans alder taget i betragtning. Han øver i både ske og gaffel, spiser stort set alt og hygger om sin mad. Det er først når han er mæt, at han begynder at lege med det.
Omkring bleskift vælger jeg en bukseble, hvis han mosler alt for meget rundt. Vores søn fylder rigtig meget. Og det jeg mener når jeg skriver sådan, det er at han har fuld knald på i alle hans vågner timer, Han er ekstrem nysgerrig og skal pille og røre ved alt. Han vil rigtig gerne være med til alt og har en stor appetit på livet. Fx var vi hos hans oldeforældre for nogle dage siden. De har nips ting alle steder og et køkken der på ingen måder er børnesikret. Jeg kan love dig for at moren ...
... (mig) blev sat på en gevaldig opgave 😉 Udover det, så er han en bare en MEGET bestemt lille dreng som altså ved hvad han vil og hvad han ikke vil 😉 Sådan er han jo selvfølgelig også nede i vuggestuen og nogle gange bliver jeg lidt i tvivl om han kan fylde for meget?
Jeg bliver ærlig talt lidt træt af, altid at blive mødt at noget negativt når jeg skal hente ham. Det skal lige siges at han er meget glad for pædagogerne på hans stue, så der er intet ondt i dem. Jeg bliver bare så usikker på om de syntes han er for meget. Vi som forældre (og resten af familien) syntes jo bare han er en fantastisk dreng med krudt i måsen og det er bare sådan han er? Og så er han jo altså stadig ikke så gammel. men jeg bliver nogle gange i tvivl om han er et problem for pædagogerne og hvad vi evt. skal gøre ved det?
Udover det, så er jeg simpelthen også nødt til at hører dig omkring den flyverdragt. Han vil simpelthen IKKE have den på og det har stået på længe nu. Han kan blive skrub hysterisk når han skal have den på og det er tit en kamp. Han er heller ikke altid fan af at få tøj på, men det er ikke lige så slemt og bliver sjældent en lige så stor kamp. Når han skal have flyverdragten på, så forsøger jeg altid med ”kom skat, nu skal vi have flyverdragt på, så vi kan komme ud og lege”. Når han så ender med at blive sur, så forsøger jeg at forholde mig rolig og berolige ham med ’ja skat, jeg ved godt du syntes den er dum’ osv.
Der kan også være problemer med at få hans sko på. Han krummer tæerne sammen, så det er umuligt at få hans fødder deri. Med skoene har jeg dog fundet ud af, at hvis jeg også tager mine sko på sammen med ham, så går det tit lidt nemmere. Så tager vi de seje sko på sammen 😉
Flyverdragten kan jeg dog ikke knække koden på og det virker ofte som om han får total klaustrofobi når han skal have den på/har den på. Vi har 2 forskellige flyverdragter og ingen af dem duer. Han har dog også en tyndere ulddragt som han lettere accepterer, men det er jo desværre stadig for koldt kun med den. Hvad kan jeg gøre her?
Hilsen mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.