Brev:
11 mdr: dårlig søvn og brug for mor
Hej Helen
Ja, så har jeg brug for et godt råd igen :) Skrev til dig for kort tid siden ift at trappe ned på amningen. Hun sover nu begge dagslurer i barnevognen og uden amning. Eller, det gjorde hun.
Over den seneste uge har vores datter haft rigtig svært ved at falde i søvn. Ændringen startede med at hun 2 formiddage i træk mellem 9 og 9.30 begyndte at falde i søvn under formiddagsmaden. Hun faldt i søvn da jeg tog hende op og vågende når jeg prøvede at ligge hende, så hun fik lur på mig. Al amning om dagen er helt slut.
Siden da har hendes dagslure sejlet lidt. Hun er gået fra nemt at falde i søvn på tur i vognen og også på altanen til at blive ulykkelig i barnevognen de fleste dage, springe en lur over og falde i søvn hos mig (nogle gange efter 30-45 min gråd hvilket vi aldrig har prøvet). Hun er i samme periode blevet meget ‘morsyg’.
Nætterne er virkelig urolige. Jeg ammer stadig hele natten - eller, hun får bryst ...
... som sut, men spiser ikke rigtigt. Hun sover godt fra 20-23.30, men derefter er hun gerne vågen hver 20. minut mange nætter frem til 4-tiden. Det er som om hun er lige ved at falde hen og så giver det et lille sæt i hende og hun vågner (og får så brystet efter hun har kaldt nogle gange).
Hun er lige på nippet til at tage de første skridt og har 2 tænder. Starter i institution 1/3, så umiddelbart ingen ændringer i hendes liv.
Jeg er mildest talt en smule træt og kan ikke finde ud af om det er nu jeg skal putte hende i egen seng og skære natamningerne fra eller vente til hun er i bedre balance. Det er jo også synd, at det med at sove pludselig er blevet svært.
Når hun er veludhvilet er hun glad og frisk. Jeg synes ikke, at det virker til, at hun er klar til kun at få en enkelt lur. Men noget går lidt i koks lige nu - måske du har en idé til døgnrytmen eller andet, som kan hjælpe hende.
Glæder mig til at høre dine tanker
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.