Brev:
Svært ved at ligge roligt og falde i søvn
Kære Helen,
Tusinde tak for svar på vores sidste problemstilling med lange opvågninger. Vi fulgte dit råd med at afkorte lurene om dagen, og det hjælper rigtig godt! Vores datter har dog fortsat brug for hjælp til at holde rytmen og ikke sove dagen væk.
Nu til en næste “problem”:
Vores datter er i mellemtiden blevet 5,5 måned. Hun stortrives fortsat, og vi er så småt begyndt på mos (hun afviste grød igen og igen, men mos er et kæmpe hit). Hun spiser nu ca. 2/3 dl. til frokost og ammes fortsat ved siden af.
Vores “problem” består i, at hun har svært ved at ligge stille og falde i søvn.
Hun sover på eget værelse i tremmeseng. Hun er træt når vi lægger hende, og hun sover hurtigt (i løbet af max 10 min), men vi må sidde ved sengen og holde hendes ben, så hun ikke sparker løs og holder sig selv vågen. Hun er ikke utilfreds over dette, og falder også hurtigt i søvn. Problemet opstår dog om natten, hvor hun vågner og kalder for at blive ammet. Jeg ammer hende i en lænestol og ligger hende tilbage i seng - indimellem falder hun i søvn under amningen og kan lægges uden problemer, men oftest skal man sidde og holde hendes ben igen. Jo længere ud på natten/morgenen vi kommer, jo længere skal man sidde... nogle gange op til 30-40 min før hun falder i ...
... søvn. Kan vi gøre noget for at ændre på dette/sørge for at hun er mindre motorisk urolig når hun skal sove?
Udover dette er hun umulig at få til at sove videre i sengen hen på den tidlige morgen - hvorfor vi hver dag må give hende den ekstra lur tidligt om morgenen, inden vi lader dagen starte rigtigt.
Vores rytme ser således ud nu:
05/05.30 vågner og skal skiftes og kan ikke hjælpes tilbage i søvnen i sengen.
06/06.30 ammes og puttes til lur inden dagen starter rigtigt
08.00 bliver vækket og dagen starter
09.30 ammes og puttes til lur (sover ml. 1,5-2 timer)
11.00/11.30 kommer op og får mos
13.30/14.00 ammes og puttes til lur (sover ml. 2-2,5 timer)
16.00 kommer op og ammes
18.30 ammes og puttes til lur (sover 1 time)
19.30 kommer op og ammes
21.30 ammes og puttes til natten
Ml. 00-01 vågner og ammes
Ml. 03-05 vågner og ammes
Alle lure (også den tidlige) soves ude i barnevognen
Kan vi gøre noget for at forlænge hendes nattesøvn?
Vi har prøvet at rykke hele rytmen: putte senere hele dagen og til natten, men det ændrer ikke på at hun vågner ml 05-05.30. Er det bare sådan hendes “indre ur” er? Hun er tydeligvis træt, når hun vågner, og sover hurtigt og tungt når hun puttes til den ekstra/tidlige lur i barnevognen.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.