Brev:
Supplering med flaske
Kære Helen
Tak for dit meget grundige svar sidst om klipning af tungebånd. Vi endte med at få besøg af en ammevejleder, der vurderede, at teknikken ved brystet var fin, og at min søn nok havde kort tungebånd. Vi fik det derfor klippet af en øre-, næse-, halslæge her i sidste uge, hvor han var ca. 2 måneder.
Det blev en noget hård aften efterfølgende: Han ville umiddelbart gerne spise fra brystet, men begyndte så at afvise det, og var næsten helt utrøstelig. Vi gav ham noget panodil på anbefaling fra lægevagten, men det hjalp ikke. Vi gav ham også modermælkserstatning, så han i det mindste fik noget. Til sidst blev vi sendt ind på hospitalet for at få tjekket, om der var gået noget galt, men alt så fint ud, og da vi havde været derinde, ville han pludselig gerne spise igen heldigvis. Jeg tror ...
... måske, at han bare var træt, sulten og overstimuleret, for det gjorde tilsyneladende ikke ondt, da børnelægen så på klippet.
Nåh, men klippet har desværre ikke løst problemet - amningen føles stadig ubehagelig - og vi skal derfor til at beslutte, hvad vi så gør. Jeg vil i udgangspunktet gerne fortsætte med at amme, både fordi min søn er glad for det, og fordi det også er nemmere for mig, når vi er ude. Jeg kunne dog også godt tænke mig at spare mig selv lidt, så vi overvejer at supplere med modermælkerstatning (og ikke modermælk på flaske).
Jeg tænker umiddelbart, at en af natamningerne kunne erstattes med en flaske, så min kæreste kan tage den. Og måske en amning i løbet af dagen. Men har du nogen gode råd til, hvordan vi gør det bedst, så jeg stadig kan blive ved med at amme delvist?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...