Brev:
Tigerspring og appetit - 10 mdr.
Hej Helen
Jeg har nogen spørgsmål til dig, som jeg forsøger at få delt ind i hver sit brev til dig, det er nemmere både for dig og mig 😊
Vores datter er super ernergisk, glad, pludre og vil det meste af dagen gerne lege titte-bøh og fangeleg. Hun bliver dog rigtig hurtigt ked af det hvis vi bare træder få skridt væk fra hende, ja faktisk bare hun opfatter at vi er på vej væk. Hun er jo lige startet i dagpleje så det er helt forståeligt at hun reagere sådan når vi bevæger os i modsat retning.
Hun har en enorm energi på trods af, at hun faktisk ikke rigtig har lyst til at spise noget. Hun starter med at vise interesse og kører de første tre bidder ned og viser tegn på at måltidet skal slutte. Vi forsøger selvfølgelig at hjælpe hende igennem et måltid mad. Nogen gange lykkedes det, og andre gange slutter måltidet her (vi er ikke glade for at presse for meget, men fortæller hende at nu spiser vi). Vores datter er nu 45 uger, og vi tænker om dette kan være et tigerspring, der gør at hun har nedsat appetit og faktisk ikke lader til at mangle noget madmæssigt og at det, for hende, kan virke som om vi forlader hende selvom vi kun går få skridt fra hende?
Samtidig er hun i stor udvikling netop nu. Hun putter ting I kasser ...
... og føre ting sammen som passer til hinanden. Lukker døre og åbner dem igen. Åbner låg og lukker igen.
Jeg er selvfølgelig ikke glad for at hun næsten intet spiser, da hun jo de sidste 2 mdr. Har haft problemer med sine øre, er startet i dagpleje og det selvfølgelig har gjort hun ikke har haft lyst til mad. Vi har derfor naturligt gjort lidt ekstra for at få mad I hende. Hun har spist lidt når vi har lavet mad, været hos os, kigget på ting og snakket om dem imens.
Hun er dog også begyndt at være så stædig, så hvis ikke maden på bordet lige er det hun har lyst til lukker hun munden og siger "tak for mad"
Jeg vil også her tilføje at hun ikke har tabt sig, trods 2 mdr. Sygdom med ørene og dagplejestart. Så jeg går med som udgangspunkt at vores datter kan styre det der kommer ind selv, og her har jeg spørgsmål til dig:
- skal vi acceptere at der kun kommer måske nogen bidder ind ligenu?
- kan det skyldes tigerspring, at hun har nedsat appetit? Og finder hun selv ud af at "nu skal jeg nok spise lidt mere"?
- er det helt naturligt, at hun allerede bliver lidt stædig omkring hvad hun vil have at spise, og skal vi forsøge at forklare hende at nu spiser vi det og det, uden at give hende noget andet?
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.