Svar: Dagpleje ingen appetit
Kære Mor
Tak for dit brev, det er super fint, at du skriver tilbage :)
Ja, appetitten kan også være nedsat derhjemme, når barnet starter i f.eks. dagpleje eller vuggestue. Alle de mange indtryk, alle de ny stimuli, nye voksne, nye børn, nyt støjniveau, nye ruiner, - en helt ny hverdag - det gør, at din datter bliver ekstra træt og dermed er overskuddet til at spise ikke særlig stort.
Man oplever derfor ofte, at børn ikke kan koncentrere sig om måltidet, lukker munden og siger "tak for mad", før de egentlig har fået nok at spise, fordi de simpelthen er for trætte. Nogle gange kan man få lov at made dem, fordi de jo faktisk er sultne, men bare ikke kan overskue at spise selv :)
Det er en god idé, hvis I kan holde fast i spisetiderne, da det vil påvirke jeres datter indre ur til at føle behov for mad, når I sætter jer til bordet. Det kan ...
... dog godt være nødvendigt, at ændre lidt på spisetiderne i indkøringsperioden, fordi hun måske også ændrer sovevaner og faktisk ikke kan holde sig vågen helt så længe om aftenen, som hun plejer.
Det er også en god idé at indføre lidt rutiner omkring måltiderne, så I f.eks. gør det til en vane, at I sætter jer ved bordet, når I kommer hjem. Det kan være en dejlig måde at lande på og en måde hvorpå hun så får lidt at spise - før hun dejser om af træthed :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du må også gerne give hende lidt mad i hånden, som hun kan spise, når I triller hjemad i barnevognen, hvis det kan fungere lidt bedre for jer :)
Du må gerne kræse lidt ekstra om hende og give hende nogle af de fødevarer, som du ved, at hun normalt er gladest for. Det vigtigste er, at der glider lidt ned...
Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke med det hele :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.