Brev:
Rører ved egen afføring
Hej Helen.
Har et spørgsmål ift. vores yngste datter på 2,3 år.
Hun er på det sidste begyndt at pille i sin ble, når hun har haft afførring. Når vi ikke lige når at opdage, at hun har noget i bleen, får hun det dermed på fingrene og ud på gulv/legetøj eller hvad hun lige er i nærheden af. Det er selvsagt ikke særlig praktisk eller lækkert...
Hun virker til at være blevet mere bevidst om at hun tisser/laver i bleen (kommer selv nogle gange og siger at hun skal have tør ble), så har tænkt, at det er hendes naturlige bevidsthed og nysgerrighed på det, der gør at hun piller ved det.
Vi har prøvet at fortælle hende på en aldersvarende måde, at hun skal kalde på mor og far når hun har lavet lort, ikke røre. Det virkede ikke. Så prøvede vi at lade være med at sige noget, men bare skifte hende som vi plejer, uden den store fokus på det. Det virker heller ikke rigtig. Vi har ikke på noget tidspunkt skældt hende ud over det eller talt surt om det.
Vi har prøvet at give hende mulighed ...
... for at sidde på potte (på de tidspunkter i løbet af dagen, hvor hun normalt laver i bleen), men hun har ikke lavet i potten endnu og det er ikke noget, vi har haft stor fokus på at træne.
Hun har hverken tynd eller hård mave og har aldrig haft problemer med fordøjelsen.
Det sker ikke på bestemte tidspunkter, men typisk i løbet af dagen (ikke nat, men her har hun også meget sjældent afføring).
Der er ikke sket noget nyt i hendes liv for nyligt.
Har du mon et godt råd til hvordan vi kan hjælpe hende af med den vane?
Hun er ellers en pige, der trives rigtig godt. Hun er sund og rask, dygtig sprogligt (laver lange sætninger og har rigtig mange ord) og på andre områder oplever vi hende også helt aldersvarende. Hun har en stille og rolig hverdag hjemme (bliver passet hjemme indtil børnehavestart) med ugentlige aktiviteter med andre jævnaldrende børn (når der ikke lige er corona-restriktioner) og ellers leg hjemme med sine søskende og os.
På forhånd tak for svar:)
Med venlig hilsen
en mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Medicin til børn
Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.
Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.