Brev:
10 måneder og morgenmad
Hej Helen.
Først vil jeg tage dig med, hvordan det er gået efter vores datter fik lagt dræn. Hun har simpelthen ændret sig så meget, faktisk samme dag, og det er vi så lykkelige for. Vi mærker selvfølgelig stadig til hendes selvstændighed og stædighed og det er kun gode tegn. Hun er begyndt at vil lege selv igen og tonser rundt i sin gåvogn. Hun er begyndt at invitere til billedbøger, peger og jeg skal fortælle hende hvad vi ser, hun er blevet meget mere nysgerrig og når jeg spørg hvor de forskellige ting er, peger hun de fleste gange 😊
Jeg har taget dit råd til mig ang. At servere forskellige pølser til måltiderne og hermed også andre fødevarer. Jeg har stadig ikke held med brød og jeg har forsøgt mig frem med forskellige typer. Jeg giver ikke op, og håber selvfølgelig at hendes lyst til brød kommer tilbage.
Før drænanlæggelsen nægtede hun at smage på nye ting. Vi er nu begyndt (hvis hun er sulten nok) at få hende til at smage på forskelligt sovs, grøntsager og kartofler. Der kommer ikke meget ind, mest smager hun og spytter ud igen, men ofte ryger der en haps af broccoli ned. Vi har valgt at starte i det små og ser det som en sejr det der kommer ind, det er så flot hun har lyst til at smage.
Vi ...
... sætter hende nu til bords og her viser hun 8 ud af 10 gange faktisk interesse, og det er vi rigtig glade for, da hun jo aldrig har vist tegn på sult og egentligt været ligeglad med mad (det føler vi også stadigvæk at hun er, men hun viser mere interesse end før.
Vi har været bange for at hun har et spiseproblem, men det tænker jeg ikke når hun nu spiser som hun gør?) de fleste måltider beder hun om at komme over til os og sidde på skødet, og her gør hun noget som heller aldrig er sket, hun er begyndt at tage mad fra vores tallerkener og vi er så glade for det. Hun spiser faktisk kun selv nu, hun nægter vi giver hende mad, jeg får højest 2 bidder af noget i hende og resten spiser hun selv.
Det var en kort beskrivelse efter drænanlæggelsen 😊
Men jeg har et problem med morgenmaden, hun har simpelthen ikke lyst til morgenmad og jeg har forsøgt med noget forskelligt. Jeg har tænkt om hun udvikler sig til at være af person der simpelthen ikke kan spise om morgenen, men jeg vil jo så gerne have hun starter dagen ud med noget energiberiggende. Da hun afviser skeen er jeg på bar bund hvad jeg kan tilbyde hende. Har du nogen forslag til mig hvad pokker jeg kan lave til hende? 😊
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.