Svar: Rysteture i kroppen
Kære M.
Tak for dit brev og velkommen tilbage, dejligt at høre fra dig igen - og jeg beklager den længere svartid, der er i øjeblikket, der kommer rigtig mange spørgsmål :)
Det lyder for mig som om, at jeres datter har lavt blodsukker. Det der også kaldes hypoglykæmi, og symptomerne på dette kan netop være rysten (du kan mærke, at hendes hænder ryster, ligesom hun selv kan mærke, at hun ryster). Hun vil også kunne fornemme en indre uro, ligesom hun vil være sulten, og jeres datter spiser jo rigtig meget, når hun vågner om morgenen. Ofte vil man også se, at barnet sveder, hun kan have et sløret syn, virke bleg, have en hurtig puls og hjertebanken. Det forsvinder normalt meget hurtigt efter at have fået noget at spise.
Det er vigtigt, at I giver jeres datter et godnatmåltid. Det skal være noget, som giver mæthed, og som stabiliserer blodsukkeret over nogle timer, så det kan være f.eks. en portion havregryn med mælk, lidt grød, et stykke rugbrød med banan eller en klapsammen mad med en frikadelle eller lignende rest fra aftensmaden.
Det vil også være rigtig godt, at I giver hende lidt grove snacks ved sengekanten, som hun kan tage om natten, hvis hun vågner og oplever, at hun ryster og har det lidt skidt. ...
... Det kan igen være lidt groft brød - klapsammenrugbrød eller måske lidt knækbrød eller en grovbolle. Hun må også gerne have et glas juice eller saftevand stående. Det kan også være en idé med lidt druesukkertabletter, som hun kan sutte/spise... det kan du også prøve at give hende om morgenen, når hun vågner, og før hun står op, for at se om det hjælper.
Man kan godt have lavt blodsukker uden at have sukkersyge (diabetes), men der kan godt være en sammenhæng - og det synes jeg, I skal have med i jeres tanker. Jeg tænker også, at det vil være relevant, at I kontakter jeres læge igen, for det er naturligt vigtigt at udelukke sukkersyge.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis jeres datter har sukkersyge, så vil hun sandsynligvis virke meget tørstig, og hun kan også virke sulten. Hun kan have problemer med at holde sin vægt, og hun vil sove uroligt, kunne virke meget træt og også sløv, ligesom hun også let kan blive irritabel... Tegn på sukkersyge kan også være, at hun tisser meget og hyppigt..
Så det er rigtig godt du skriver, for det er ikke nogle symptomer, som man bare skal lade være med at reagere på - derfor synes jeg, at I skal kontakte jeres læge igen, og jeg håber, at du her er hjulpet lidt videre på vej :)
Rigtig god bedring med hende!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.