Annonce

Annonce

Svar: Frysemad - 7 mdr.


11. januar 2021

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære mor

Tak for dit brev :) Dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere svar :)

Du må gerne bruge frosne grøntsager og frugter, når du laver mos til din dreng - og derefter fryse det ned i mindre portioner. Du kan på den måde variere hans indtag lidt ekstra - en pose frosne rodfrugter kan f.eks. indeholde gulerødder, pastinak, selleri og jordskokker, og på den måde får han måske mere variation, end han ellers ville få :)

Derudover så er frosne grøntsager sunde grøntsager. Grøntsagerne fryses meget hurtigt efter høstning, og det sikrer, at mange af vitaminerne bevares. Man kan sige, at frysning af grøntsager forsinker nedbrydningen af deres næringsværdi, og visse undersøgelser viser, at frosne grøntsager ofte er mere vitaminrige end friske grøntsager. F.eks. indeholder frosne bønner dobbelt så meget C-vitamin som friske bønner, der har været opbevaret i 2 dage.

Så selvom der naturligt vil ske et tab af vitaminer og mineraler, når man bruger frosne grøntsager, laver en ret, fryser retten ned og tør den op ...


Annonce

... igen, så er tabet ikke ret stort, og din dreng vil få en større variation af fødevarer, hvis du i hverdagen varierer mellem friske og frosne grøntsager.

Det er en god idé, at du, nu hvor din dreng er 7 måneder, forsøger at tage mere og mere udgangspunkt i din egen mad, så han vænnes til at spise det samme som dig, vænnes til at spise mere og mere familiemad. Det giver også mere variation i hverdagen, hvis udgangspunktet er jeres mad, og han ikke får samme type mos hver aften :) Samtidig er det vigtigt, at hans mad nu indeholder forskellige former for kød og fisk, at han tilbydes flere og flere slags grøntager, og at hans mad får mere og mere smag, samt mere og mere bid. Så tag også udgangspunkt i den mad, som I voksne spiser :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil anbefale dig meget "Helens bog om børn og mad". I den finder du opskrifter, dagsplaner og kan også slå fødevarer op, hvis du er i tvivl om, hvad han må få, hvordan det skal gives og hvornår han må få det :) Vær opmærksom på at få fat i nyeste udgave 3. udg. 2. opl. 2019 :)

Fortsat god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annonce