Annonce

Annonce

Svar: Vedrørende færdigkøbte produkter


4. januar 2021

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Tak for dit spørgsmål omkring færdigkøbte produkter, salt- og mælkeindhold.

Med hensyn til mælkeindhold, så skal du kun være opmærksom, hvis din dreng har mælkeallergi og derfor ikke tåler mælk. Hvis han tåler mælk uden problemer, så er det helt okay, at der f.eks. er lidt mælk i frikadellefarsen eller i medisteren :)

Hvis du køber færdig grød og mos, så bør du altid købe produkter, der er særligt beregnet til babyer, og som passer til din drengs alder. Det vil sige, at grød og mosprodukter lavet til babyer, kan du roligt give, selvom der står "skummetmælk" eller "vallepulver" i ingredienslisten. Altså igen - med mindre han har mælkeallergi :)

Med hensyn til salt, så skal du være opmærksom. Det anbefales som udgangspunkt, at børn ikke tilbydes salt. Salt er dog ikke forbudt - det har en række vigtige fordele også for børn, men generelt bør saltindtaget minimeres.

Derfor skal man være opmærksom på, at der ofte tilsættes en del salt til ...


Annonce

... f.eks. ost, pølser, brød, konserves, ligesom vi bruger salt i frikadellefarsen eller kommer salt i kogevandet, når vi koger grøntsager.

Det anbefales, at vi spiser samme mad i familien, og at vi forsøger at begrænse saltindtaget til barnet. Det betyder, at man i overgangskosten ikke bør tilsætte salt aktivt, men hvis man salter kogevandet lidt, når man koger grøntsager eller spaghetti, så er det okay. Salter I meget, bør I dog bruge bordsalt i stedet.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når du køber færdige produkter / Industrielt forarbejdede produkter, så bør du gå efter nøglehulsmærket, fordi det er med til at sikre, at saltindholdet ikke bliver for højt. Nøglehulsmærket er et fælles nordisk ernæringsmærke, som sikrer, at der er sparet på fedtet, på sukkeret og på saltet - og at produkterne har en vis mængde kostfibre og fuldkorn. Det anbefales, at saltindholdet i børns kost ikke bør ligge over 0.5 g/MJ.

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex

Vådservietter baby

Mange familier synes, det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet f.eks. skal skiftes eller lige skal have tørret sine fingre.

Vådservietter kan dog indeholde parfume og miljøbelastende stoffer, som kan give dit barn allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen.
Gå efter vådservietter, der er svanemærket med Svanemærket, eller med Astma Allergi Danmarks Blå Krans eller Allergy Certified.

Overvej også, om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce